A- A A+

У ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу промоција спортске опреме и реквизита из пројекта „Active Girls“. 

.


POK SEKRET ZA SPORT I OMLAD U NK 10 03 2020 03Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник општине Нови Кнежевац Радован Уверић, присуствовали су данас у ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу  јавном часу физичког васпитања, на коме је промовисана спортска опрема за лопташке спортове добијена из пројекта „Active Girls“.  Ова школа једна је од шест основних школа из општина у АП Војводини које учествују у пројекту  и које су у оквиру овог пројекта добиле нову спортску опрему и реквизите за наставу физичког васпитања.

Поред ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Новог Кнежевца, пројектом су обухваћене и основне школе „20. октобар“ из Врбаса,  „Вук Караџић“ из Ловћенца,  „Жарко Зрењанин“ из Апатина, „Бора Станковић“ из Каравукова и  „Др Тихомир Остојић“ из Остојићева, а од опреме су добиле: струњаче за гимнастику и аеробик, козлић, школске ниске греде, ројтер одскочне даске, школске високе греде, школске мреже за одбојку, лопте за кошарку, одбојку, фудбал и пилатес, рекете за бадминтон, обруче за гимнастику и вијаче. Вредност ове донације у опреми износи 20 хиљада евра.

Промоција опреме и реквизита за лопташке спортове је друга фаза представљања опреме добијене из пројекта. У децембру 2019. године организовани су часови на којима су промовисане гимнастичке справе и  реквизити, а како је главни циљ овог пројекта мотивација што већег броја девојчица да се баве спортом, на овим часовима, поред ученица, своја знања и вештине применили су и наставници физичког васпитања и спортски тренери локалних клубова, који су учествовали у едукативним радионицама организованим током трајања пројекта. 

Пројекат „Подршка спортским и физичким активностима девојчица - Активне девојчице“  покренуо је Покрајински секретаријат за спорт и омладину са циљем обезбеђивања подршке унапређењу женског спорта и афирмацији жена у спорту. Пројекат заједно спроводе Покрајински секретаријат за спорт и омладину,  Фонд „Европски послови“ АП Војводине, Општина Сентеш у Мађарској и Сквош клуб „Тиса“ из Сегедина.

Пројекат који је финансиран из Интерег ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија 2014-2020. вредан је 210.854,04 евра, а Европска униија суфинансира у износу од 179.235,28 евра.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK