A- A A+

Владимир Батез на баскету 3 на 3

.

DSC03044 CustomПокрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је у недељу, 27. септембра у Новом Саду, турниру у баскету 3 на 3 који је био и хуманитарног карактера. На платоу СПЕНС-а, публика је могла да прати врхунски баскет, неке од најбољих светских баскеташа, који су оправдали очекивања и направили спортски спектакл.

 

Након узбудљиве и неизвесне групне фазе, у полуфинале су се, очекивано, пласирале екипе Новог Сада, Уба, Тути Фрутија и Но Хао. Сјајних потеза, наравно, није мањкало, а имали смо прилику да видимо и нешто несвакидашње – Душан Домовић Булут против Новог Сада. После велике борбе, питање победника решио је Дејан Мајсторовић поенима са линије пенала, па су се Новосађани пласирали у финале победом над Тути Фрутијем са 21:19.

У финалу их је чекао Уб, који је победом над Но Хао, можда и убедљивије него што се очекивало, са 21:15 и обезбедио своју пету борбу за титулу ове сезоне.

Овог пута остали су без трофеја. После велике борбе, Нови Сад је показао зашто је најбоља екипа на свету и славио је са 21:15. Већ средином утакмице Нови Сад је стигао до солидне предности, а иако је Уб покушавао да се врати, овог пута шут са дистанце није функционисао, па је изостала победа.

За победника је спреман чек на 100.000 динара, док је другопласирани тим добио 20.000 динара и опрему Kошаркашког савеза Србије.

Награде су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, члан Градског већа за спорт Града Новог Сада, Огњен Цвијетићанин као и представници Кошаркашког савеза Србије.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK