A- A A+

Владимир Батез отворио Међународни дечији фудбалски фестивал „Трофеј Илија Пантелић“

.

IMG 5963Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез отворио је у суботу, 26. септембра, 6. Међународни дечији фудбалски фестивал „Трофеј Илија Пантелић“, који је 26. и 27. септембра одржан у бањи Врдник. На турниру који носи име једног од најбољих голамна репрезентације Југославије и ФК Војводине  Илије Пантелића, учествовало око 700 младих фудбалера, годишта од 2007. до 2012. који су чинили 58 екипа, из целе Србије и региона. Кроз два такмичарска дана на теренима бање Врдник,  млади фудбалери показали су завидан квалитет.

 

Дечији фудбалски фестивал био је изузетан спој спортског помена Илији Пантелићу и представљања фудбала као дечијег развојног и школског спорта.  Истицњем улоге спорта у животу и промоцији правих вредности, организатори овог турнира, подсетили су на то да је сан сваког спортисте  учешће на олимпијским играма.

Фудбалски фестивал одржан је под покровитељством Општине Ириг и Спортског савеза општине Ириг.

У част великог јубилеја - 20 година од освајања историјске златне медаље наших одбојкаша на Олимпијским играма у Сиднеју 2000. године, секретар Владимир Батез, златни олимпијац, добио је од домаћина пригодан поклон, признање у знак сећања, поштовања и захвалности.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK