A- A A+

Vojvođanski omladinski centar (VOC)

.

 

Nacionalnom strategijom za mlade (mera 1.1.4.) predviđeno je obezbeđivanje mogućnosti za otvaranje omladinskih centara, čija bi uloga bila okupljanje, druženje, kreativno delovanje i realizacija neformalnog obrazovanja mladih.

Vlada AP Vojvodine je, za potrebe funkcionisanja Vojvođanskog omladinskog centra (VOC), privremeno oduzet stambeni objekat koji se nalazi u Sremskoj Kamenici, ustupila na rukovođenje Ustanovi Studentski Kulturni Centar Novi Sad (SKC).

VOC-logo

Vojvođanski omladinski centar je namenjen udruženjima građana, ustanovama, sportskim organizacijama, lokalnim samoupravama i institucijama koje se bave mladima. U okviru VOC-a realizuju se jednodnevni i višednevni seminari, treninzi, edukacije u oblastima obrazovanja, informisanja, zdravlja, ekologije, socijalne politike prema mladima, aktivnog uključivanja mladih u društvo, zapošljavanja i slično, po nekomercijalnim uslovima.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu redovno prati rad i rukovođenje VOC-om od strane SKC-a i SKC je obavezan da podnosi redovne izveštaje našem Sekretarijatu o tome koje su organizacije boravile u objektu, koje su projekte realizovali, koliko je obuhvaćenih učesnika/ca...

 

Skupština AP Vojvodine je usvojila Akcioni plan politike za mlade u AP Vojvodini za period 2011-2014, 25. novem­bra 2010. godine. Davanjem objekta u Sremskoj Kamenici u ulici Ivana Franka 15, na korišćenje za funkcionisanje Vojvođanskog omladinskog centra (VOC) od strane Vlade AP Vojvodine, na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Ustanovi SKCNS, stvorili su se uslovi za realizaciju niza aktivnosti predviđenih ovim dokumentom, kao i aktivnosti predviđene Akcionim planom za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade.

VOJVOĐANSKI OMLADINSKI CENTAR (VOC) je predviđen da bude, pod domaćinstvom Ustanove SKCNS, na upotrebu pod nekomrecijalnim uslovima, svim udruženjima građana, institucijama i organima lokalnih samouprava koje se bave mladima, radi realizacije projekata iz oblasti neformalnog obrazovanja - edukacije, treninzi, seminari iz oblasti:

VOC1

- informisanja,

- zdravlja,

- ekologije

- zapošljavanja

- obrazovanja

 

VOC2

- socijalne politike prema mladima

- aktivno uključivanje mladih u društvo

 

U okviru objekata su obezbeđeni:

- prostor za održavanja edukacija i treninga

- smeštajni kapacitet do 24 učesnika edukacija

- dnevni boravak, čajna kuhinja, trpezarija, recepcija

 Prezentacija VOC-a

Projekti:

5 Power Point prezentacija VOC-a 

5 "Unapređenje veština za zapošljavanje i razvoj karijere"

5 "Rodna ravnopravnost u interkulturalnim omladinskim razmenama- Dekonstruisanje Barbike i Kena

5  "Kreni od sebe-prepoznaj nasilje u partnerskim odnosima"

5  Međunarodni trening "Voluntary Service 2.0"

5  In-formatiraj se! Korak bliže ka inicijativi osnivanja Info-centra za mlade

IPA projekat prekogranične saradnje "Jadranska mreža mladih"

.

UMREŽAVANJE I VEĆE UČEŠĆE MLADIH JADRANSKOG REGIONA U GRAĐANSKOM DRUŠTVU KROZ RAZMENU ISKUSTAVA I RAZVOJ ZAJEDNIČKIH SREDSTAVA I NAČINA RADA - JADRANSKA MREŽA MLADIH

 

Programme Logo with slogan
Projekat Umrežavanje i veće učešće mladih Jadranskog regiona u građanskom društvu kroz razmenu iskustava i razvoj zajedničkih sredstava i načina rada – Jadranska mreža mladih, nastao je na inicijativu italijanske provincije Gorica, koja je vodeći partner u sprovođenju projekta, u saradnji sa regionom Pulja, provincijama Pezaro i Urbino i Kampobaso, Regionalnim većem Skadra, gradovima i opštinama Gorica, Rimini, Novi Grad Sarajevo, Izola, Dubrovnik, Kotor i Pula, ustanovom Informfest (Servisni i dokumentacioni centar za međunarodnu saradnju) i nevladinom organizacijom ForSer (trening i usluge za državnu administraciju).

Generalni cilj je promovisanje inovativnih usluga mladima, kroz razmenu znanja i iskustava i korištenje primera dobre prakse među lokalnim i regionalnim vlastima. Radi postizanja cilja planirano je uspostavljanje stabilne prekogranične mreže lokalnih i regionalnih vlasti, sa fokusom na unapređivanje kapaciteta državnih službenika i donosioca odluka u kreiranju i sprovođenju politika za mlade.

Projekat sprovodimo od marta 2011. godine do aprila 2014. godine, uz podršku Programa jadranske prekogranične saradnje za pretpristupnu pomoć (The IPA Adriatic Cross-border Cooperation Programme).

Projektom rukovodi Upravni odbor, koji čine menadžeri svih 15 učesnika projekta. Upravnom odboru podršku pruža Tehnička grupa koju sačinjavaju stručnjaci za omladinsku politiku, delegirani od strane svih partnera.

Ukupna vrednost projekta je 3.640.321,60 evra, a budžet Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu iznosi 204.620,00 evra, od čega je doprinos samog Sekretarijata 30.693,00 evra.

U Vojvodini se projektom Jadranska mreža mladih poseban akcenat stavlja na uspostavljanje radnih tela i inicijativa koje treba da obezbede aktivno učešće mladih u planiranju i sprovođenju politike za mlade. Radi kvalitetnijeg sprovođenja i unapređivanja Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini za period 2011 – 2014., a u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade za period 2009 – 2014. i Zakona o mladima Republike Srbije, planiramo da tokom 2012. i 2013. godine iniciramo i u saradnji sa mladima u Vojvodini formiramo Forum mladih Autonomne Pokrajine Vojvodine, Savet za mlade Autonomne pokrajine Vojvodine i Stalnu konferenciju omladinskih i udruženja za mlade u Vojvodini.

Informacija o realizaciji projekta "Jadranska mreža mladih"- Program jadranske prekogranične saradnje za pretpristupnu pomoć (IPA)

Vlada AP Vojvodine je usvojila INFORMACIJU O REALIZACIJI PROJEKTA "JADRANSKA MREŽA MLADIH" - Program jadranske prekogranične saradnje za pretpristupnu pomoć (IPA) i donela ZAKLJUČAK

Osnovan savet za mlade AP Vojvodine

FORUM MLADIH VOJVODINE

REALIZACIJA Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini 2011-2014.god. - PROJEKTI

.

PROJEKTI ZA 2012. godinu

"STOP elektronskom nasilju - trening za vršnjačke edukatore"
POKRETNO SAVETOVALIŠTE
 EKO akcija
Noć muzeja (Bela Crkva)
Motiva(k)cija
Tvoj san ostvaruje naš biznis plan
"Vršnjačkom edukacijom do ravnopravnosti u partnerskom odnosu"
Etno kult 2012.
 Regeneracija Dunava 2012.
Hoću da se zaposlim
Da se družimo, što da ne?!
Festival nauke i umetnosti "Wall-E Fest 2012."
Košnica prijateljstva

PROJEKTI ZA 2011. godinu

Servisi podrške: korak ka samostalnom životu
Mala grafika
Stvarna igra (zabava+knjiga)
 Znanje za dž
Imati informaciju znači imati moć
 Ti biraš
 Iskoristi svoj potencijal
Eko sela i permakultura
Znam kako da kažem šta želim
Nasilje za početnike
Da ti kažem
Hoću da se zaposlim
Spremni za Evropu
Mala noćna muzika
Lavirint
Aero klub Sombor
Naše mesto
Čuvajmo našu prirodu
Igre bez granica (Senta)
Škola terapijskog i rekreativnog jahanja
Zeleni prsten grada
Mladi zdravo da ste
Mala letnja škola kontracepcije
Vesela Begejska regata
Mladi za mlade
Moj film
Dnevni boravak
Terakota radionica
EU InfoPoint
Igre bez granica
Mali delfini
Međunarodni kamp "Kovačica 2011."
Biciklom idi Vojvodinu vidi
Ekološka patrola Bajskim kanalom
Zeleni poklon gradu
Budimo bezbedni
Upoznajmo se više
Obuka vršnjačkih edukatora na polju prevencije zavisnosti psihoakt. supstanci
Ja hoću bolju budućnost
Moje zdravo i mlado selo
Predbračno savetovalište
Brini o okolini
Mala škola kompostiranja
Sitnice koje posao znače
Dosta E-nasilja

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK