A- A A+

Vojvođanski omladinski centar (VOC)

 

Nacionalnom strategijom za mlade (mera 1.1.4.) predviđeno je obezbeđivanje mogućnosti za otvaranje omladinskih centara, čija bi uloga bila okupljanje, druženje, kreativno delovanje i realizacija neformalnog obrazovanja mladih.

Vlada AP Vojvodine je, za potrebe funkcionisanja Vojvođanskog omladinskog centra (VOC), privremeno oduzet stambeni objekat koji se nalazi u Sremskoj Kamenici, ustupila na rukovođenje Ustanovi Studentski Kulturni Centar Novi Sad (SKC).

VOC-logo

Vojvođanski omladinski centar je namenjen udruženjima građana, ustanovama, sportskim organizacijama, lokalnim samoupravama i institucijama koje se bave mladima. U okviru VOC-a realizuju se jednodnevni i višednevni seminari, treninzi, edukacije u oblastima obrazovanja, informisanja, zdravlja, ekologije, socijalne politike prema mladima, aktivnog uključivanja mladih u društvo, zapošljavanja i slično, po nekomercijalnim uslovima.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu redovno prati rad i rukovođenje VOC-om od strane SKC-a i SKC je obavezan da podnosi redovne izveštaje našem Sekretarijatu o tome koje su organizacije boravile u objektu, koje su projekte realizovali, koliko je obuhvaćenih učesnika/ca...

 

Skupština AP Vojvodine je usvojila Akcioni plan politike za mlade u AP Vojvodini za period 2011-2014, 25. novem­bra 2010. godine. Davanjem objekta u Sremskoj Kamenici u ulici Ivana Franka 15, na korišćenje za funkcionisanje Vojvođanskog omladinskog centra (VOC) od strane Vlade AP Vojvodine, na inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Ustanovi SKCNS, stvorili su se uslovi za realizaciju niza aktivnosti predviđenih ovim dokumentom, kao i aktivnosti predviđene Akcionim planom za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade.

VOJVOĐANSKI OMLADINSKI CENTAR (VOC) je predviđen da bude, pod domaćinstvom Ustanove SKCNS, na upotrebu pod nekomrecijalnim uslovima, svim udruženjima građana, institucijama i organima lokalnih samouprava koje se bave mladima, radi realizacije projekata iz oblasti neformalnog obrazovanja - edukacije, treninzi, seminari iz oblasti:

VOC1

- informisanja,

- zdravlja,

- ekologije

- zapošljavanja

- obrazovanja

 

VOC2

- socijalne politike prema mladima

- aktivno uključivanje mladih u društvo

 

U okviru objekata su obezbeđeni:

- prostor za održavanja edukacija i treninga

- smeštajni kapacitet do 24 učesnika edukacija

- dnevni boravak, čajna kuhinja, trpezarija, recepcija

 Prezentacija VOC-a

Projekti:

5 Power Point prezentacija VOC-a 

5 "Unapređenje veština za zapošljavanje i razvoj karijere"

5 "Rodna ravnopravnost u interkulturalnim omladinskim razmenama- Dekonstruisanje Barbike i Kena

5  "Kreni od sebe-prepoznaj nasilje u partnerskim odnosima"

5  Međunarodni trening "Voluntary Service 2.0"

5  In-formatiraj se! Korak bliže ka inicijativi osnivanja Info-centra za mlade

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK