A- A A+

Arhiva 2018

Мировић разговарао са председником Олимпијског комитета Србије

.

30012018 sastanak 2Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића. На састанку је било речи о могућностима сарадње у оквиру пројекта Олимпијског комитета Србије „Токио 2020“, кроз који се финансирају програми припрема и наступа најуспешнијих спортиста Србије на европским и светским такмичењима, као и младих перспективних спортиста.

Председник Мировић је у разговору истакао да Покрајинска влада системски и континуирано ради на обезбеђивању услова спортистима у Војводини за постизање врхунских резултата, како кроз развој спортске инфраструктуре, од обнове спортских терана и фискултурних сала, до изградње модерних атлетских стаза, као и кроз програме подршке талентованих спортиста и тренера. 

У разговору је оцењено и да је значајно да се олимпизам спусти на ниво градова и општина, како би се равномерно подржали спортисти, који постижу успехе у различитим спортским гранама.

Састанку су присуствовали покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, потпредседник Олимпијског комитета Србије Жарко Зечевић и генерални секретар Ђорђе Вишацки.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK