A- A A+

Arhiva 2018

Владимир Батез присуствовао отварању омладинског клуба у Новом Саду

.

1.ok klub naslovnaУ уторак 6. фебруара 2018. године Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је свечаном отварању омладинског ОК клуба у Новом Саду на Спенсу. Градска управа за спорт и омладину – Канцеларија за младе, уз подршку Министарства омладине и спорта и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину основала је Омладински ОК клуб, ради успешног задовољавања приоритетних потреба младих препознатих у Локалнoм акционом плану политике за младе Града Новог Сада за период од 2015. до 2018. године. Овај модерно опремљен простор који се налази на првом спрату ЈП СПЦ „Војводина“ омогућиће да се млади окупљају, осмишљавају и реализују активности, остваре потенцијале и тако допринесу развоју своје заједнице. Међу бројним званицама, отварању клуба присуствовао је министар омладине и спорта Вања Удовичић, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, помоћник покрајинског секретара за омладину Драган Милић и многи други.

- ОК клуб је пројекат који представља везу између Локалног акционог плана политике за младе и његове имплементације кроз конкретне програме и омладинске иницијативе. Ту ће се практиковати омладински и волонтерски рад и реализовати активности попут радионица, предавања, представа, дебата, курсева, а млади ће моћи квалитетно да проводе своје слободно време и унапређују своја знања и вештине. Позивам удружења младих, удружења за младе, студентски и ђачки парламент, неформалне групе, појединце и остале који се баве младима да користе простор и ту креирају и спроводе своје програме – изјавио је Огњен Цвјетићанин и захвалио се министру Удовичићу и покрајинском секретару Батезу на подршци и доброј сарадњи приликом реализације пројекта. Он је додао да је умрежавање и сарадња на свим нивоима власти дала добре резултате и може да представља пример како и омладинске организације требају да функционишу.

Према речима министра омладине и спорта Вање Удовичића ОК клуб ће бити место креативних идеја, учења, дружења и јачања омладинског центра, али и јачања целокупне заједнице, јер су млади управо ти од којих се највише очекује.

-Ово је трећи Омладински клуб у Новом Саду и мало је градова који могу да се похвале да имају такву инфраструктуру. Наша жеља је да се европској омладини представимо у најбољем светлу, да покажемо праве капацитете целокупне Србије, АП Војводине, али и Новог Сада. Данас, мултисекторским деловањем шаљемо сигнал да је ово пројекат целокупне Србије, пројекат свих младих, и да следеће године желимо да Нови Сад буде центар младих али и центар дешавања када је реч о омладинском деловању – истакао је Вања Удовичић.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез је нагласио да је међуопштинска сарадња локалних Канцеларија за младе у Војводини веома важна и да се у том смислу од  Новог Сада много очекује.

-Сама чињеница да је на конкурсу Покрајине, за спровођење омладинске политике аплицирало 300 организација од којих је 60 посто из Новог Сада, довољно говори о потенцијалу који наш град има, а ми само треба да радимо на оснаживању и подршци уређењу система за оснаживање омладинске политике – рекао је Батез.

Омладински ОК клуб промовише сарадњу у омладинском сектору, обезбедиће стални дијалог, непосредни контакт са младима и ослушкивање њихових интересовања и потреба. Омладински ОК клуб ће деловати као саставни део Канцеларије за младе Града Новог Сада са циљем да се млади подстакну на активније учешће у заједници и да се умреже локални актери који се баве младима како би Нови Сад у пуном сјају дочекао 2019. годину и оправдао титулу Омладинске престонице Европе. Према речима координатора активности „ОПЕНС 2019“ Вукашина Гроздановића то је увод ка великом омладинском центру у тзв Кинеској четврти, под називом  „Youth Creative Polis“, када ће Нови Сад постати лидер омладинске политике у региону.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK