A- A A+

Arhiva 2018

Отворено је првенство Србије у шаху

.

IMG 960712. Првенство Србије за мушкарце у шаху је отворено 6. марта 2018. године у Новом Саду у Хотелу Нови Сад. Ово такмичење се поново одржава у Новом Саду после дугог времена, тачније након 23 године. Узбудљиве партије првог кола су обележиле почетак турнира. Пре тога, на техничкој конференцији, главни судија Зоран Станимировић упознао је играче са правилником а затим је одржана церемоније свечаног отварања.

Химну "Боже правде" извела је ученица Средње музичке школе Оља Петровић, а учеснике и госте поздравио је директор турнира Дане Баста, председник Шаховског савеза Новог Сада. Присутнима се затим обратио в.д. председник Шаховског савеза Србије Ратко Пижурица, а поздрављено је присуство Аранке Биндер, помоћнице покрајинског секретара за спорт и омладину.
У име покровитеља, града Новог Сада, присутнима се обратио члан Градског већа задужен за спорт, Огњен Цвјетићанин, који је такмичење прогласио отвореним. ГосподинЦвјетићанин је симболично повукао први потез у партији Инђић - Периновић.
Најбољи шахисти наше земље ће се надметати наредних девет дана.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK