A- A A+

Arhiva 2018

Аранка Биндер на отварању Међународног шаховског фестивала у Сенти

.

IMG 20180714 1655251У суботу, 14. јула текуће године свечано је отворен XXII. Међународни шаховски фестивал “Сенћанска битка 1697” у спортској дворани у Сенти. Обраћајући се окаљеним борцима на 64 поља Аранка Биндер, помоћница покрајинског секретара за спорт и омладину је свима зажелела пуно успеха а у свом поздравном говору је између осталог истакла да Покрајински секретаријат за спорт и омладину даје пуну подршку настојањима да се млађе генерације баве шахом и у школама.

Помоћници покрајинског секретара за спорт и омладину у име организатора захвалио се секретар Шаховског клуба “Сента” који је указао на чињеницу да је њено присуство на отварању као и улога Покрајинског секретаријата за спорт и омладину као суфинансијера XXИИ. Међународног шаховског фестивала “Сенћанска битка 1697” значајно су допринели успеху ове манифестације.
Аранка Биндер је у присуству телевизијских камера повукла први потез XXИИ. Међународног шаховског фестивала “Сенћанска битка 1697” у партији са председником општине Сента Рудолфом Цегледијем: партија је после краће борбе завршена мирољубивим нерешеним резултатом.
Борбе на 64 поља у спортској дворани у Сенти су на програму до 20. јула свакодневно са почетком у 17 часова, изузев последњег кола које ће се одиграти у суботу 21. јула од 14 часова.
У оквиру XXИИ. Међународног шаховског фестивала “Сенћанска битка 1697” се одржавају укупно 4 такмичења: А и Б турнир у тзв. класичном шаху траје 8 дана, а брзопотезни турнир врхунских играча 1 дан (у среду пре подне од 10 часова), колико је трајао и дечји турнир који је иначе већ одржан на дан отварања.
На дечјем турниру су учествовали 53 пионира (31 из Србије, 20 из Мађарске и 2 из Русије), док на турнирима у А и Б групи учествује укупно 118 такмичара из 12 земаља (85 из Србије, 8 из Монголије, 5 из Бугарске, по 4 из Русије, Кине и Мађарске, по 2 Јапана и Македоније и по 1 из Индије, Швајцарске, Аустрије и Хрватске), међу којима су и 4 велемајстора, 7 интернационалних мајстора, 2 женска интернационална мајстора, 10 ФИДЕ-мајстора и 5 женских ФИДЕ-мајстора.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK