A- A A+

Arhiva 2018

Аранка Биндер на отварању “Куп-а Кикинде 2018”

.

IMG61253На паркету СРЦ "Језеро" је у суботу 8. септембра одржан 9. Међународни турнир у седећој одбојци “Куп Кикинде 2018”.
За организаторе турнира из ОКИ Феникс Кикинда је ово била посебно свечана прилика, јер ове године пуне 10 година рада и наглашавају да им је управо летос завршена најуспешнија сезона у историји клуба са поновљеном вицешампионском титулом у Првенству Србије и шампионском титулом у Првенству Мађарске.
Гости на свечаном отварању турнира су били: Миливој Лињачки, испред града Кикинде, Милорад Алексић, председник Спортског Савеза Кикинде, те прослављени спортисти Васа Мијић, као већ стални промотер турнира и почасни члан кикиндског клуба и Аранка Биндер, испред Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Они су честитали организатору јубилеј и пожелели такмичарима фер борбу, успех и пријатан боравак у Кикинди. У тим речима су изразили и искрену добру вољу и намеру да увек подрже и помогну овај турнир озбиљног реномеа и традиције.

На турниру су учествовали тимови из Мађарске, Р.Српске, БиХ и Србије: Хуманиташ (Татабања, Мађарска), ОКИ Бања Лука (Бања Лука, Р.Српска), КСО "Искра" (Бугојно, БиХ), КСО "Бреза" (Бреза, БиХ), ОСУИ "Црвенка" (Црвенка, Србија) и домаћин ОКИ Феникс, Кикинда.
Кикинђани су победама над Црвенком (2.0) и Татабањом (2:1) заузели прво место у групи А. У групи Б је распоред одредио поен количник, те је са свега +7 поена у финале ушла екипа из Бугојна, док је са -2 поена друга била Бања Лука. Домаћини су у финалу заиграли одлично, тесно изгубили први сет, да би други на исти начин добили. Имали су значајну предност у одлучујућем сету, али су искусни бугојанци успели да то достигну и да по шести пут заврше на првом месту на овом турниру.
У свих 6 утакмица је приказана изузетно добра и занимљива седећа одбојка, а нијансе су одлучивале да постигнути резултати буду знатно другачији. Чак је и екипа Црвенке, као аутсајдер на папиру, показала одличну игру и и била у равноправној борби за резултат против знатно бољих екипа.
Сви гости и такмичари су домаћинима упутили честитке за још једну одличну организацију овог међународног спортског догађаја. Судиле су ЕЦВД судије из Мађарске.
Председник Феникса Драгослав Ђуричин је предао пехар и честитао победницима КСО Искра. Он је изразио изузетно задовољство што су сви гости турнира пружили добру игру, фер плеј, били део једног лепог дружења и на крају отишли са лепим утисцима и жељом да поново дођу у наш град, на овај турнир.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK