A- A A+

Arhiva 2018

Заменик покрајинског секретара за спорт и омладину на конференцији "У здравом телу здрав дух"

.

IMG61253

У среду 12. септембра 2018. године у Београду је одржана конференција „У здравом телу здрав дух“ у организацији Сталне конференције градова и општина (СКГО). Испред Покрајинског секретаријата за спорт и омладину конференцији је присуствовао заменик покрајинског секретара за спорт и омладину Љубомир Станисављев.

На конференцији је представљен концепт „Здравље у свим политикама“, којим  СКГО настоји да успостави партнерства за здравље што би требало да доведе до организованог и системског деловања локалне заједнице у унапређењу менталног и физичког здравља грађана.

Стратешки циљеви СКГО су развој јавно-здравствене писмености, као и стварање друштвене климе у којој се здравље препознаје као врхунска вредност, потенцијал и предуслов за дугорочни развој земље. Партнерства за здравље на локалном нивоу треба да доведу до економичнијег трошења ресурса, већег задовољства грађана, здравих стилова живота, здравије животне средине и бољег здравља за све.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK