A- A A+

Arhiva 2018

Покрајински секретаријат за спорт и омладину успешно представљен на ЛОРИСТ-у (4-7. октобар 2018. године)

.

LORIST 2018 261 naslovnaУ оквиру Међународних сајмова ЛОРИСТ (сајмови лова, риболова, спорта и туризма) и ове године се заједно представило четири покрајинска секретаријата Аутономне покрајине Војводине: Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине, Покрајински секретаријат за привреду и туризам, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство и  Покрајински секретаријат за спорт и омладину.
            На прелепом изложбеном простору који се налазио у Мастер хали Новосадског сајма од 4. до 7. октобра 2018. године, посетиоци су могли присуствовати богатом програму. Највећу посећеност су имали програми „Дан са шампионима“, представљање монографије „Јован Микић-Спартак“ и „Спортски таленти Војводине“.

 Првог дана сајма присутнима се обратио Покрајински секретар за спорт и омалдину Владимир Батез које је присуствовао програму „Дан са шампионима“. Господин Батез је такође био присутан и у петак када је уручио признања најмасовнијим регионима приликом најаве 12. Спортске олимпијаде радника Војводине (12.СОРВ).

Посетиоци сајма су могли уживо да виде спортске легенде, актуелне великане спорта и најталентованије младе спортисте и њихове тренере, од којих се највећи успеси очекују у наредном периоду. Врло су занимљива била предавања и презентације наших партнера, Спортског савеза Војводине, Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, Савеза за школски спорт Војводине и Савеза спорт за све Војводине. Представљен је раднички спорт и најављена је Спортска олимпијада радника Војводине, која ће се одржати идуће године У Бечеју и Новом Бечеју, представљен је значај волонтеризма у организацији спортских манифестација, одржана је промоција Европске недеље спорта и одржано је увек актуелно и занимљиво предавање о анксиозности у спорту. Малишани су се највише радовали наградама у спортским квизовима.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK