A- A A+

Arhiva 2018

Батез и Јаћимовић: Спортисти Војводине и Српске достојно ће обележити јубилеј присаједињења Војводине Србији

.

IMG 1789Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, примио је данас помоћника министра за спорт Републике Српске Драгана Јаћимовића.Сусрет је био посвећен договору за учешће на заједничком турниру 1. децембра у Новом Саду којим би, на иницијативу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, спортисти из Војводине и Републике Српске дали допринос обележавању историјског датума - 100 година од завршетка Великог рата и присаједињења Војводине Краљевини Србији.

Секретар Батез је истакао да су представници Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, на позив за данашњи састанак, поводом учешћа у обележавању овог значајног јубилеја за Србију и српски народ, одмах реаговали, и да је практично данас договорено одржавање турнира у кадетској конкуренцији, у три гране спорта: рукомету, кошарци и одбојци, у мушкој и женској конкуренцији.

„Као четвртог учесник турнира 1. децембра, поред селекција Срема, Бачке и Баната, очекујемо селекцију кадетске репрезентације из Републике Српске. Заједничким наступом на овом турниру, достојно ћемо обележити овај јубилеј“, истакао је Батез који је уједно похвалио досадашњу сарадњу са Републиком Српском у области спорта и поменуо значајан допринос спортиста из Српске у Србији, попут одбојкашица Тијане Бошковић и Бранкице Михајловић.

Помоћника министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић изразио је посебно задовољство због данашњег сусрета и наставка сарадње.

„Са задовољством смо прихватили позив секретара Батеза за учешће наших спортиста у обележавању јубилеја какав је 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србије. И зато се надам да ће све те селекције, које буду биле овде из Републике Српске, осветлати образ Српске на овом турниру“, истакао је Јаћимовић.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK