A- A A+

Arhiva 2018

Владимир Батез организовао свечани пријем за освајаче медаља на Светском првенству у рвању Будимпешти

.

07112018 Batez naslovnaПоводом освајања 3 медаље на првенству света за сениоре у рвању, које је одржано у Будимпешти Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез приредио је свечани пријем за освајаче медаља Давора Штефанека освајача сребрне медаље у категорији до 67 кг иначе члана Рвачког клуба „Спартак“ Из Суботице и Виктора Немеша освајача бронзане медаље у категорији 77 кг члана Рвачког клуба „Пролетер“ из Зрењанина. 

Пријему су такође присуствовали и Жељко Трајковић Председник Рвачког савеза Србије, Др Милорад Докманац Селектор свих националних селекција РСС, Сретен Дамјановић тренер сениорске репрезентације Србије и Љубиша Самарџић председник Рвачког савеза Војводине. Испред Покрајинског секретаријата за спорт и омладину пријему су такође присуствовали заменик покрајинског секретара за спорт и омладину Љубомир Станисављев и помоћница за спорт Аранка Биндер. Због породичних обавеза пријему није присуствовао освајач бронзане медаље у категорији 97 кг Миша Каџаја иначе члан Рвачког клуб „Пролетер“ Зрењанин.Честитајући рвачима на оствареним резултатима, Владимир Батез је нагласио да су наши рвачи Давор Штефанек, Виктор Немеш и Михаил Каџаја, у Будимпешти остварили изузетан успех, јер су после више од три деценије у Србију донели три медаље са светског првенства.

Честитајући рвачима на оствареним резултатима, Владимир Батез је нагласио да су наши рвачи Давор Штефанек, Виктор Немеш и Михаил Каџаја, у Будимпешти остварили изузетан успех, јер су после више од три деценије у Србију донели три медаље са светског првенства.
„Рвање је спорт чија је база у Војводини, где су најбољи рвачки клубови“, истакао је Владимир Батез и додао да је један од најбољих покрајинских гранских савеза Рвачки савез Војводине, те да су сви рвачи репрезентативци чланови клубова у Војводини.

Батез је изразио задовољство што један тежак олимпијски спорт, какво је рвање, у континуитету има врхунске резултате. „Сада смо на половини олимпијског циклуса, а имајући у виду резултате које наши рвачи постижу, с правом можемо да очекујемо медаље на Олимпијским играма у Токију“, рекао је Батез. Он је истакао и одличну сарадњу са представницима рвачког спорта, и додао да је у разговору са председником Рвачког савеза Србије изложена идеја да се након прошлогодишњег Европског првенства за сениоре у рвању, у Нови Сад доведе још једно велико такмичење. 
Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић нагласио је да су три медаље са Светског првенства у Будимпешти историјски успех са српско рвање. Он је додао да Србија екипно дели четврто и пето место са Азербејџаном, чиме је обезбедила учешће на светском такмичењу следеће године.

„Вратили смо се у светске рвачке велесиле у грчко-римском спорту“, казао је Трајковић и нагласио да је за успех наших рвача веома значајна подршка коју имају од Покрајине, Републике, Министарства омладине и спорта и Олимпијског комитета Србије. 
Олимпијски шампион Давор Штефанек је своју прву медаљу на великим такмичењима освојио још 2004. године. Сребро у Будимпешти, у категорији до 67 килограма грчко-римским стилом, девета је медаља коју је освојио на светским и европским шампионатима и Олимпијским играма.

„Освојена медаља у Будимпешти показала је да сам још увек у светском врху, и добар је знак за Токио, где очекујем и десету медаљу у каријери“, казао је Штефанек и изразио задовољство што су репрезентативци Србије ушли у четири најбоље светске екипе на првенству у Мађарској и тиме обезбедили право учешћа на екипном светском првенству. 
Виктор Немеш је из Будимпеште донео бронзану медаљу. Како је истакао, циљ му је да следеће године на светском првенству узме норму за Олимпијске игре, а, пре тога, да након три сребрне медаље, освоји злато на Европском првенству.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK