A- A A+

Arhiva 2018

Покрајина обезбедила средства за обнову спортске хале у Црвенки

.

29112018 MilicevicBatezCrvenka naslovnaПотпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић боравио је данас, заједно са Покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом, у радној посети општини Кула, где ће уз подршку Покрајинске владе почети обнова спортске инфраструктуре у Црвенки и Кули.

 

Тим поводом је данас потписан уговор у вредности од 10,2 милиона динара за реализацију прве фазе реконструкције спортске хале у Црвенки, док је за изградњу спортског терена у Основној школи „Иса Бајић“ у Кули обезбеђено око два милиона динара.

У спортској хали у Црвенки предвиђена је реконструкција крова, мокрих чворова и дела столарије, како би се, пре свега, објекат сачувао од даље девастације.

Потпредседник Милићевић је нагласио да је ово велики искорак у обнови спортске инфраструктуре у општини Кула.

"Спортска хала у Црвенки је изграђена још 1979, и од тада није било озбиљнијих улагања у овај објекат. Данас смо направили први корак да се заустави даље пропадање објекта, који је важан како за спортисте, тако и за рекреативце“, казао је потпредседник Милићевић. Он је навео да је Црвенка спортско место познато пре свега по рукомету и фудбалу, са 17 спортских клубова и великим бројем школске деце која користе спортску халу.

„Покрајинска влада је препознала потребу да се широм Војводине обнавља и гради спортска инфраструктура и да се свим нашим грађанима обезбеде приближно једнаки услови за бављење спортом и рекреацијом, а тиме и квалитетнији живот“, нагласио је Милићевић.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез нагласио је да је у Стратегији развоја спорта АП Војводине, изградња и обнова спортске инфраструктуре један од основних стратешких елемената. Он је додао да се то види и по издвајањима за санацију, адаптацију, опремање и изградњу спортских објеката у Војводини, која су у протекле две и по године готово удвостручена.

Председник привременог органа општине Кула Велибор Милојичић захвалио се Покрајинској влади што је препознала значај обнове спортске хале за све Црвенчане и додао да ће општина Кула у буџету за следећу годину обезбедити средства за даљу обнову хале.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK