A- A A+

Архива 2020. година

Владимир Батез у посети ОШ „ Др Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену

.

SKE 1018 CustomПокрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник Општине Инђија Владимир Гак,  посетили су данас ОШ „Др Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену, поводом подршке коју су Покрајински секретаријат и локална самоуправа дали пројекту инвестиционог одржавања фискултурне сале. Овај зајeднички пројекат Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и локалне  самоуправе у вредности од око 6,9 милиона динара биће реализован у две фазе од којих прву фазу финансира Покрајински секретаријат у вредности од приближно 3,5 милиона динара.

У оквиру прве фазе биће изведени радови на санацији темеља, фасадних зидова и заштитног тротоара уз фискултурну салу. Другу фазу финансираће Општина Инђија у износу од приближно 3,5 милиона динара, а радови се односе на спољашњу и унутрашњу санацију зидова, подова, плафона и електро инсталација фискултурне сале. Ови радови обухватају и завршне унутрашње радове просторије за наставника, справарнице, свлачионице и ходника.

„Школске сале и спортски терени управо су места где се деца кроз квалитетну наставу физичког васпитања правилно развијају, друже и почињу активно да се баве спортом и зато је ревитализација школских спортских објеката један од наших приоритета“, нагласио је Батез.

Батез је додао и да је секретаријат за спорт и омладину у протекле четири године одобрио 25 пројеката општини Инђија у вредности од преко 12 милиона динара и то не само за врхунски спорт, већ и за подршку школама, санацију спортске инфраструктуре, за унапређење разних спортских грана и одржавање различитих манифестација.

„Основ за развој врхунског спорта је школски спорт, и зато овакве пројекте треба подржавати са свих нивоа власти.  За четири  године у континуитету, преко конкурса за санацију, опремање, изградњу и адаптацију спортске школске инфраструктуре и јавне инфраструктуре, широм Војводине финансирано је више од 300 пројеката, у вредности од преко 460 милиона динара“, подсетио је секретар Батез.

„Ово није само финансијска подршка већ и показивање воље да имамо заједничку жељу да реконструишемо школске објекте у било ком селу инђијске општине и то након 30 и више година“, навео је председник општине Инђија Владимир Гак истакавши велику захвалност Владимиру Батезу на све што је до сада урадио за инђијску општину.

„Настављамо да улажемо у младе и образовање јер постоји заједнички интерес да наша деца имају најбоље услове за бављење спортом и да, на крају крајева, оне животне победе лакше извојевају бавећи се спортом.“

Према речима директорице основне школе „Др Ђорђе Натошевић“ Сузане Живковић реконструкција школске сале је од изузетног значаја за децу из Новог Сланкамена, нарочито ако се има у виду да су темељи објекта а самим тим и целокупна конструкција објекта нарушени, као и да је инспекција због стања у коме се налази забранила употребу школске сале.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK