A- A A+

Arhiva vesti 2017

Javno slušanje na temu modeli dualnog obrazovanja

.

Zrenjanin, 10. februar 2017.

Skupština grada Zrenjanina održala je danas drugo javno slušanje, na temu Modeli dualnog obrazovanja. Uvođenje mehanizma javnog slušanja na lokalnom nivou sprovodi se u okviru projekta Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Narodne skupštine Republike Srbije „Jačanje nadzorne uloge i javnosti u radu Narodne skupštine - druga faza“, koji se sprovodi uz podršku Švajcarske agencije za saradnju i razvoj (SDC). Projekat predviđa podršku unapređenju učešća građana u radu lokalnih skupština, i prenos prakse javnih slušanja sa Narodne skupštine na lokalne skupstine.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo što imam priliku da prisustvujem drugom javnom slušanju u Skupštini grada Zrenjanina, kao prvoj lokalnoj skupštini koja je pilotirala institut javnog slušanja - istakao je Stanisavljev. Dualno obrazovanje je tema od izuzetnog značaja za građane i rešavanje sistemskih problema u društvu, podsticanja politike dijaloga, odnosno politike razvoja zapošljavanja mladih.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK