A- A A+

Arhiva vesti 2017

Održana prva sednica Organizacionog odbora seniorskog šampionata Evrope u rvanju 2017. godine

.

U sredu 22. februara 2016. godine održana je prva sednica Organizacionog odbora SENIORSKOG ŠAMPIONATA EVROPE U RVANJU 2017. godine. Sednicom je predsedavao Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora. Pored gospodina Mirovića sednici Organizacionog odbora prisustvovalo je 10 od 11 članova, i to potpredsednici Organizacionog odbora Vladimir Batez pokrajinski sekretar za sport i omladinu i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i Miodrag Koprivica Direktor RT Vojvodina, Patrik Drid podsekretar u pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Milan jelić Direktor Šampionata Evrope i ostali članovi Organizacionog odbora.

Na dnevnom redu je bilo ukupno 9 tačaka. Nakon kratkih diskusija sve tačke dnevnog reda su usvojene jednoglasno. Najvažnije odluke su vezane za usvajanje Elaborata šampionata sa finansijskim planom prihoda i rashoda i plana javnih nabavki.

Tokom razgovora istaknut je veliki značaj organizacije najvećeg sportskog događaja u Republici Srbiji u 2017. godini. Na ovom šampionatu Evrope za seniore očekuje se učešće oko 1.500 sportista, trenera i pratećih službenih lica, kao i dolazak oko 2.500-3.000 gledalaca iz evropskih zemalja, a najviše iz okruženja i to Mađarske, Hrvatske, Rumunije u Bugarske.

Sve pripremne radnje za organizaciju ovako velikog takmičenja su već napravljene, a nakon usvajanja potrebnih odluka na sastanku Organizacionog odbora, od današnjeg dana kreće se u operacionalizaciju svih zacrtanih zadataka preko Direktora šampionata i komisija kojih ima ukupno 12. Na organizaciji ovog šampionata Evrope biće angažovano oko 500 eksperata i volontera koji će doprineti uspešnoj organizaciji Šampionata Evrope u rvanju u olimpijskim rvačkim disciplinama koji će se održati od 2. do 7. maja 2017. godine u Novom Sadu na SPENS-u.

 

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK