A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez u Inđiji o sportskoj infrastrukturi

.

Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, posetio je danas opštinu Inđija kako bi se upoznao sa stanjem sportske infrastrukture. Kao jedan od najvećih problema predsednik opštine Vladimir Gak istakao je nedovršenu sportsku dvoranu koja se gradi od 2008. godine. Takođe, Gak je rekao da će se budžet za sport u narednim godinama značajno uvećati.
„Sport je veoma važan za nas i mi imamo jasnu viziju šta želimo, jer se upravo kroz sportske kolektive razvijaju mlađi naraštaji koji uče da pobeđuju i gube i da se nose sa tim. Samo za ovu godinu smo kroz budžet Saveza sportova predvideli 10 miliona dinara za ulaganje u sportsku inferastrukturu a posebno smo odvojili sredstva za novu sportsku salu u Beški, što jasno pokazuje da smo posvećeni razvoju sporta“, istakao je Gak.
Postojeća sportska hala ispunjava sve uslove za održavanje svih sportskih priredbi a planira se dodatno ulaganje kako bi hala postala atraktivnija. Batez je pomenuo konkurse koje je pokrajinski sekretarijat raspisao na koje opština može konkurisati. „Ono što je prioritet pokrajinskog sekretarijata je da sa lokalnim samoupravama u partnerskom odnosu razvijamo sport u delu gde postoji obostrani interes, od afirmacije i razvijanja sporta do infrastrukturnih objekata. Ovo je samo prva u nizu poseta i zajedničkih akcija koje planiramo u narednom periodu i siguran sam da će se ubrzo videti pozitivni rezultati“, rekao je Batez i dodao da nakon posete nosi pozitivan utisak iz Inđije i da će sekretarijat podržati projekte na koje Inđija bude konkurisala.
Batez je posetio i osnovnu školu „Petar Kočić“ gde je uručio odbojkaške i fudbalske lopte za potrebe časova fizičkog vaspitanja. U obilasku stare sportske hale dodelio je i sportskim klubovima lopte i razgovarao sa predstavnicima sportskih klubova. Pre toga, Batez je posetio Savez sportova gde su ga dočekali predsednik Dragoljub Samardžić i sekretar Ljubomir Kovačević sa kojima je razgovarao o problemima sportskih klubova i zatečenim stanjem nakon preuzimanja Saveza.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK