A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez u poseti rukometašima i košarkašicama iz Vrbasa

.

Nakon posete Fudbalskom klubu Proleter u Ravnom Selu i Ženskom odbojkaškom klubu Sutjeska u Bačkom Dobrom Polju, u nastavku obilaska sportskih kolektiva u opštini Vrbas, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je juče Rukometni klub Vrbas i Ženski košarkaški klub Vrbas Medela. Zajedno sa Milanom Glušcem, predsednikom Privremenog organa, Batez je ovom prilikom razgovarao sa trenerima i igračima o situaciji u klubovima, uslovima u kojim rade i rezultatima koje postižu.
"Rukometni klub Vrbas je klub sa tradicijom koji je iznedrio mnoge reprezentativce i vrhunske sportiste. Drago mi je što vidim mlade ljude, uspešne sportiste koji sa velikom strašću treniraju. Želim im da uđu u najviši rang takmičenja i da vrate rukomet Vrbasa na najviši nivo, gde i pripada. Drago mi je što je i Ženski košarkaški klub Vrbas postigao veliki uspeh i što je jedan od najboljih ženskih košarkaških kolektiva u Srbiji. Obilaskom ovih klubova želimo da damo podršku mladim sportistima i da ih motivišemo da nastave sa radom jer samo tako mogu očekivati ", rekao je Batez.
Za prvi dolazak u ove klubove, Batez je i jednom i drugom timu na poklon doneo po deset lopti za treninge.
Ocenjujući stanje sporta u Vojvodini, infrastrukturnoj opremljenosti i podršci sportistima, Batez je rekao da se situacija razlikuje od opštine do opštine, a da je Vrbas po broju klubova, uslovima u kojim rade i uspesima koje postižu jedna od boljih. "Vrbas je poznat kao grad sporta. Iako finansijska situacija nije najbolja, mnogi sportisti postižu odličan uspeh. Prilikom obilaska klubova pokušavamo da sagledamo situaciju, razgovaramo sa sportistima i trenerima, a zatim na osnovu zaključaka u Pokrajinskom sekretarijatu za sport napravimo strategiju razvoja sporta. Radi se o sistemu koji funkcioniše kao spojeni sudovi; potrebna nam je masovnost, iz nje niče kvalitet a za to su potrebni i kvalitetni uslovi rada, a kad dobijemo vrhunskog sportistu i šampiona, to nam je odličan preduslov da ponovo dođemo do masovnosti. Podjenaku pažnju usmeravamo i na školski sport, jer želimo pravilan fizički i duhovni razvoj naše dece", istakao je Batez.
Sa pokrajinskim sekretarom razgovarao je Milan Glušac, predsednik Privremenog organa opštine Vrbas, i Jovan Kovačević, dugogodišnji sportski radnik i nekadašnji rukometni reprezentativac. "Drago mi je što je pokrajinski sekretar nastavio da se upoznaje sa situacijom u oblasti sporta u Vrbasu. Nedavno je bio u prilici da se upozna sa sportom u klubovima i školama u našim selima, a sada i sa klubovima u gradu. U direktnom kontaktu sa mladim sportistima, najbolje se može sagledati situacija na terenu, rešiti eventualni nedostaci, unaprediti uslovi u svakom smislu i podići na viši nivo sport u našoj opštini. Oko 60 sportskih klubova se redovno finansira iz opštinskog budžeta, a osim toga dostupni su im svi sadržaji Centra za fizičku kulturu besplatno", rekao je Glušac.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK