A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez posetio FK Proleter RS i ŽOK Sutjeska BDP

.

Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, posetio je juče Fudbalski klub Proleter u Ravnom Selu i Ženski odbojkaški klub Sutjeska u Bačkom Dobrom Polju, i upoznao se sa radom ova dva sportska kolektiva i stanjem sporta u opštini Vrbas. On je razgovarao i sa članom Privremenog organa Predragom Rojevićem, sportistima i trenirima.
"Zadovoljan sam onim što sam video u fudbalskom klubu u Ravnom Selu i ženskom odbojkaškom u Bačkom Dobrom Polju. Prvi put sam bio u ovoj novoj sali i ova poseta deo je šire akcije upoznavanja klubova i sportske infrastrukture u Vojvodini. Oba kluba rade dobro, najvažnije je da ima zainteresovane dece, uslovi su dosta dobri, a ono što je problematično mi je posebno sugerisano, kao što je problem grejanja u hali u Bačkom Dobrom Polju. To ćemo uskoro razmatrati, jer je stav Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu da se da prednost objektima čije kompletiranje je pri kraju. Bez infrastrukture ne možemo stvarati šampione", rekao je Batez.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu je ovom prilikom klubovima koje je posetio poklonio lopte za treninge.
"Klubovi jesu briga gradova i opština, ali i Pokrajinska vlada pronalazi način da pruži podršku nekim od njih. Akcenat smo stavili na školski sport, na razvoj sporta mladih i masovni sport, ali i vrhunski sport je deo tog sistema, njegova lokomotiva. Vrhunski rezultati donose porast broja dece u sportu, a iz masovnosti izlazi vrhunski rezultat, tako da je sve to veoma vezano. Ipak, sport nije samo takmičenje, pre svega to je zdrav razvoj ličnosti i tela, sticanje ispravnih celoživotnih navika i tu smo da podržimo sve projekte i ideje koje pomažu uspeh ove misije.
Na poseti i poklonima Batezu se zahvalila Biljana Grubišić, predsednica ŽOK Sutjeska, koja je istakla da je klub za četiri godine postojanja stigao da 65 članova, dve posebne sekcije - školica za sport i aerobik, a planira se i pokretanje muške ekipe. "U klubu rade tri školovana, licencirana i talentovana trenera. Hvala roditeljima koji redovno dovode decu, ne samo iz Bačkog Dobrog Polja već i iz Zmajeva i Ravnog Sela, a hvala i Vladimiru Batezu, bivšem odbojkašu čija poseta sigurno motiviše decu da još više rade. Imali smo njegovu podršku i pre i očekujemo da je imamo i u budućnosti, posebno u projektu osnivanja muške sekcije kluba", rekla je Grubišić.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK