A- A A+

Arhiva vesti 2017

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu posetio je fudbalski klub Inđija

.

Posleta Vladimira Bateza je u sklopu obilaska opština i sportskih klubova u Pokrajini kako bi se upoznao sa stanjem sporta u AP Vojvodini. Domaćini Vladimiru Batezu su bili predsednik Fudbalskog kluba Inđija, Zdravko Mrđa i sportski direktor i generalni sekretar Dragan Pilipović. Pokrajinskom sekretaru su pokazane prostorije i i teren Gradskog stadiona, a predočeno mu je i stanje kluba u kom je istaknuto da inđijski prvoligaš ima preko 300 aktivnih fudbalera svih starosnih kategorija. Posebno je istaknut rad omladinske selekcije koja je na putu povratka u Kvalitetni omladinsku ligu Srbije. Sam Vladimir Batez je pokazao da dobro poznaje blisku prošlost ovog kluba, potsećajući da je Inđija svojevremeno bila član elitne lige Srbije, kao i da je sada jedini fudbalski prvoligaš u Sremu. Posebno ga je obradovao podatak da je oformljen i ženski fudbalski klub, a koji su među prioritetima u samoj Pokrajini.

"Apsolutna podrška što se tiče programa razvoja sporta u Pokrajini Vojvodini je da klubovi koji imaju kvalitetan rad. Stručan rad sa mlađim kategorijama će imati prioritet u odnosu na vrhunski sport. Znači nama je bitna masovnost stručni rad, deca. To su neki prioriteti i strategija u razvoju sporta Autonomne Pokrajine Vojvodine", zaključio je Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez.

Ova poseta je svakako dobro došla i samom Fudbalskom klubu Inđija. O tome govore i reči predsednika kluba Zdravka Mrđe,

"Velika stvar je da nas je posetio Pokrajinski sekretar za sport, odnosno naš proslavljeni odbojkaš iz one sjajne generacije koja je osvajala medalje za Srbiju, tj. onaj ko razume šta je sport, šta je stvaranje u sportu. Mi smo tim putem krenuli. U razgovoru sa njim smo saznali da on potencira na tom da se radi na mlađim selekcijama, što smo mi i pokrenuli. Uz uslove koje imamo borićemo se da to bude i bolje. Naravno drago nam je da nas neko poseti iz pokrajine i da vide šta radimo. Od njih očekujemo pomoć u realizaciji nekih naših ciljeva".

 

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK