A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez posetio Mali Iđoš

.

U četvrtak 30. marta 2017. godine, na poziv Predsednika opštine MalI Iđoš Marka Lazića, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je ovu opštinu. Sekretara su pored predsednika opštine dočekali i potpredsednik Zoltan Kerekeš i Ištvan Siđi, Predsednik Skupštine opštine. Nakon kraćih konsultacija, posetili su stadion fudbalskog kluba „Jadran“ iz Feketića , gde će se uskoro izgraditi tribine, kao i školu u Lovćencu, u kojem je obnovljena školska sala iz sredstava odobrenih od strane Sekretarijata. 

„Sa zadovoljstvom čujem da je u Malom Iđošu osnovan sportski savez, koji dosad nije postojao. To je bila potreba, koju inače propisuje novi Zakon o sportu. Interes je Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu da stekne partnere iz jedinica lokalnih samouprava. To će nam omogućiti uvid stanja na terenu, a najbolji način za to je poseta opštinama. To je i razlog što se danas nalazim ovde – rekao je gospodin Batez i dodao da mu je cilj da poseti svaku opštinu u pokrajini. Istakao je i da će pokušati da realizuje sve aktivnosti vezane za Strategiju sporta u Republici Srbiji i Programa razvoja sporta u AP Vojvodini, prvenstveno afirmaciju školskog sporta, unapređenje sportske infrastrukture i vrhunskog sporta. Želja nam je pružanje logističke pomoći za svaku sportsku aktivnost. Uz pomoć Sekretarijata, izgradiće se tribine na fudbalskom stadionu u Feketiću, istakao je Marko Lazić.

Pokrajina je opredelila preko 15 miliona dinara za izgradnju tribine, što su značajna sredstva i mi se na tome iskreno zahvaljujemo. Pored toga bi napomenuo, da je i sama opština ove godine izdvojila više sredstva za sport. Sadašnji iznos je 7,5 miliona dinara, od kojih ćemo 7 miliona rasporediti u skladu sa Zakonom o sportu, a ostala sredstva opredeliti za organizaciju sportskih manifestacija i nagrađivanje u sportu – istakao je Predsednik opštine. Pokrajinski sekretar je ovom prilikom uručio fudbalske lopte predstavnicima FK „Jadran“ iz Feketića.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK