A- A A+

Arhiva vesti 2017

Svečano otvoren Omladinski klub u Sremskim Karlovcima

.

Tehnički i funkcionalno opremljen prostor Omladinskog kluba u Sremskim Karlovcima svečano je otvoren u petak 31. marta 2017. godine u levom krilu Magistrata - zgrade Opštinske uprave u Sremskim Karlovcima. U ovom prostoru funkcioniše i Kancelarija za mlade koja je je na raspolaganju udruženjima mladih, udruženjima za mlade i ostalim udruženjima iz Sremskih Karlovaca za sprovođenje njihovih aktivnosti. U prisustvu velikog broja predstavnika mladih, udruženja za mlade, i ostalih gostiju, danas je svečano otvoren Omladinski klub u kom će mladi imati šansu da ostvare svoje ideje, druže se i kvalitetno provode svoje vreme.
Svečanom otvaranju Omladinskog kluba prisustvovala je Zorica Labudović iz Ministarstva omladine i sporta, koja je ovom prilikom napomenula da od osnivanja to ministarstvo radi na razvoju, unapređenju i sprovođenju omladinske politike u Srbiji. Predsednik Opštinske uprave Sremski Karlovci, Nenad Milenković, rekao je: „Pristup mladima može biti dvojak – da ih smatramo resursom ili problemom. Mi smo izabrali stanovište da su mladi resurs, što podrazumeva podršku njihovim potencijalima koji treba da budu aktivirani bez odlaganja, kroz obezbeđivanje optimalnih društvenih uslova za razvoj. Nadam se da će Omladinski klub biti mesto gde se inicira i učestvuje u izradi lokalne omladinske politike u oblasti obrazovanja, sporta, korišćenja slobodnog vremena, povećanja zaposlenosti, informisanja, obezbeđivanju jednakih šansi, zdravstva, kulture, sprečavanja kriminaliteta i drugim oblastima od značaja za mlade.
U opremanju Omladinskog kluba učestvovao je i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, tako da se u ime sekretarijata prisutnima obratio pomoćnik Pokrajinskog sekretara za omladinu Dragan Milić.
,,Trenutno na teritoriji AP Vojvodine aktivno funkcioniše 26 kancelarija za mlade, tako da u narednom periodu planiramo da znatno povećamo taj broj u saradnji sa predstavnicima lokalnih samouprava, kroz konkurs koji je namenjen kancelarijama za mlade u AP Vojvodini. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u prethodnom periodu nije finansirao kancelarije za mlade ali od jula 2016. godine uspeo je da obezbedi sredstva za opremanje Omladinskog kluba Sremskim Karlovcima u kome će funkcionisati i Kancelarija za mlade opštine Sremski Karlovci. Za namenu osnivanja i funkcionisanja Kancelarija za mlade programskim budžetom za 2017. godinu predvideli smo značajna sredstva. Moram da naglasim da mi je posebno drago što ste u kratkom roku uspeli da privedete nameni prostor Omladinskog kluba u kome će siguran sam aktivno delovati kancelarija za mlade. Želim vam da budete inovativni, uporni, dosledni, kako bi u saradnji sa Republičkom i Pokrajinskom vladom u narednom periodu poboljšali položaj mladih u opštini Sremski Karlovci, kako bi vratili osmehe na lica svima nama zajedno, a mi ćemo se potruditi da svaku vašu kvalitetnu ideju i podržimo“, istakao je pomoćnik Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Dragan Milić, pred punom Opštinskom salom u Sremskim Karlovcima.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK