A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez posetio osnovnu školu „Sveti Sava“ iz Subotice

.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je OŠ „Sveti Sava“ iz Subotice. Gospodin Batez je obišao ovu osnovnu školu povodom puštanja u rad obnovljene fiskulturne sale gde je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sufinansirao sanaciju i opremanje. Poseti je takođe prisustvovao i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Posle mnogo godina, objekti OŠ „Sveti Sava“ zasijali su novim sjajem. U centralnoj zgradi u Aleksandrovu obnovljena je fiskulturna sala, dok je u isturenom odeljenju u Bikovu rekonstruisan krov i radi se na sređivanju fasade. Po rečima gradonačelnika Bogdana Labana na primeru obnove objekata škole vidi se dobra saradnja lokalne samouprave sa pokrajinskom i republičkom vladom, jer su sredstva dobijena putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i domaćinsko poslovanje, jer su u realizaciji projekta napravljene značajne uštede. 
- Nova tarafleks podloga zamenila je stari dotrajali parket,  vrednost ove investicije je 1.8 miliona dinara, a zamenjeni su prozori i vrata na fiskulturnoj sali i sređene su svlačionice, u šta je uloženo oko tri miliona dinara – objasnio je gradonačelnik - Bikovo, kao ruralna sredina je značajna za grad, i ono što smo obećavali da ćemo se podjednako odnositi prema gradskim i seoskim sredinama, sada smo i pokazali. Lokalna samouprava je izdvojila oko dva miliona dinara, za obnovu postojećeg krova od azdbestnih ploča koje nisu bezbedne za zdravlje. Radimo na fasadi, a u toku je tender za zamenu stolarije, odnosno svih vrata i prozora.

Obnovljene objekte danas je obišao i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, koji je, kako kaže, više nego zadovoljan onim što je video.

- Sredstva su utrošena namenski, vodilo se računa o svemu, a čak se napravila i ušteda u odnosu na odobrena sredstva putem konkursa. Obnovom parketa deca će imati bolje uslove u nastavi fizičkog vaspitanja, a obnova prozora doprineće boljoj energetskoj  efikasnosti objekta – istakao je Batez. - Ovo je primer dobre prakse u kojoj loklane samouprave delegiraju prioritete, a kako je i ove godine, do 28. aprila, otvoren konkurs i očekujemo da nastavimo da ostvarujemo dobar partnerski odnos.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK