A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez i Patrik Drid u radnoj poseti Somboru

.

U četvrtak, 6. aprila 2017. godine, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i podsekretar prof.dr. Patrik Drid, posetili su Sombor, gde su sa domaćinima razgovarali o ključnim pitanjima u oblasti sporta.Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice grada Sombora, Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća za oblast sporta, dece i omladine,  Dušan Sekulić, direktor Sportskog centra „Soko“ i Dragan Maksimović, predsednik Sportskog saveza grada Sombora,  goste su informisali o izdvajanjima za sport, stanju sportskih objekata i prioritetima u oblasti sportske infrastrukture koje je potrebno rešavati.

Pokrajinski sekretar i podsekretar, u pratnji domaćina obišli su Gradski stadion, salu za fizičko u Srednjoj tehničkoj školi, renoviranu salu za borilačke sportove, Gradsku halu „Mostonga“, zatvoreni i otvoreni bazen. Gospodin Batez je napomenuo da je obilazak terena bio svrsishodan, te da sada ima jasniju sliku o tome kakva je situacija na terenu.

„Pokrajinski sekretarijat na neki način može da sufinansira neke stvari koje su prioritet u oblasti sportske infrastrukture.  Na Gradskom stadionu  je potrebno  obezbediti  priključke  za struju, vodu i grejanje u novim klupskim prostorijama i svlačionicama i objekat privesti nameni. Taj objekat ne koristi samo fudbalski klub, već i atletski klub i može mnogo drugih sadržaja da se odvija u tom prostoru“, naveo je Batez.

Pokrajinski sekretar je naveo da mu je poznato da su u svim somborskim srednjim  školama  problem  fiskulturne sale, te da će  projekat fiskulturne sale u Srednjoj tehničkoj školi biti potrebno  izmeniti u odnosu na potrebe škole i gabarite koji su prezentovani.

Batez je izrazio veliko zadovoljstvo načinom na koji je sanirana  i adaptirana sala za borilačke sportove i istakao da je za svaku pohvalu sve što je do sada urađeno, da su sredstva apsolutno namenski utrošena i izrazio uverenje da će taj objekat služiti svojoj nameni u narednom periodu.

„Problemi u Gradskoj hali su vezani za infrastrukturu čiji je životni vek praktično već na izdisaju.  I to je prizor koji vidimo  kada obilazimo Vojvodinu u kojoj su svi objekti građeni sedamdesetih i osamdesetih godina  prošlog veka.  Trenutno je  situacija takva da je jako teško graditi nove infrastrukturne objekte, ali  to je od strateške važnosti, jer bez infrastrukture ne možemo da očekujemo da imamo razvoj sporta,  koji smo predvideli strateškim dokumentima. Naš prioritet u narednom periodu jeste obnavljanje  sportske infrastrukture  i  školski sport. Cilj nam je da se baza dece  poveća i da sa decom rade što stručniji ljudi“, rekao je Batez i naglasio da ne bi trebalo zapostaviti klubove koji su  proizvodna jedinica u sportu.„Klubovi  stvaraju sportiste, takmičare, a  kada imamo vrhunskog sportistu on će da bude pravi primer deci koja su počela da se bave sportom.  Zahvalan sam gradonačelnici koja je  uputila poziv da dođemo u Sombor i sa predstavnicima Grada smo se dogovorili da Pokrajinski sekretarijat za sport i Grad Sombor, kao pravi partneri  korak po korak,  privodimo objekte nameni“ rekao je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.Antonija Nađ Kosanović je istakla da joj je zadovoljstvo što su predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport boravili u Somboru na Međunarodni dan sporta.

Nađ Kosanović je istakla da je prioritet da se u 2017. godini privede nameni istočna tribina na stadionu FK „Radnički“ i sporedni put kako bi se lakše došlo do tribina. Nađ Kosanović je ukazala na značaj školskog sporta, masovnost, ali i na uslove koje je potrebno obezbediti  za sportske početke  najmlađih sugrađana.

Direktor Sportskog  centra „Soko“  Dušan Sekulić je naveo da  lokalna samouprava  upravlja i vodi brigu o devet kapitalnih sportskih objekata u gradu.

„Sve ono što se dešava u sportu i rekreaciji u gradu odvija se u objektima SC „Soko“. Neki od njih spadaju u domen spomenika kulture , kao što je Sokolski dom, a kompleks Gradske hala „Mostonga“ izgrađen je 1971.  godine, otvoreni i zatvoreni bazen 1981. Godine. Trudimo  se u skladu sa našim mogućnostima, a  grad u skladu sa budžetom, da objekte držimo u pristojnom stanju, da budu u funkciji i na raspolaganju, pre svega sportistima i rekreativcima. Adaptacija i rekonstrukcija objekata je potrebna i očekujemo pomoć  pokrajine i republike. Smatram  da je dolazak Pokrajinskog sekretara za sport  sa ciljem da se pomogne sport u gradu Somboru i nadamo se će  AP Vojvodina  naći način pomogne adaptaciju i rekonstrukciju sportskih objekata“, rekao je Sekulić.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK