A- A A+

Arhiva vesti 2017

Novosadski „Spens“ spreman za Evropsko prvenstvo u rvanju za seniore

.

„Sve je spremno za Prvenstvo Evrope u rvanju za seniore. Svi aspekti rada u pripremi ovako velikih sportskih manifestacija su realizovani na vreme, od tehničkih do bezbednosnih. Ulaz je slobodan i s pravom možemo da budemo optimisti“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je na čelu Organizacionog odbora Prvenstva Evrope u rvanju za seniore, koje će se od 2. do 7. maja održati u novosadskom „Spensu“. On je danas tim povodom, zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, članom gradskig veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom i predstavnicima Rvačkog saveza Srbije, obišao sportske objekte gde će se naredne nedelje takmičiti najbolji rvači Evrope.

Nakon obilaska sportskih objekata, u izjavama za medije, Mirović, Udovičić, Vučević i Batez su ocenili da se organizacija evropskog rvačkog prvenstva uspešno realizuje zahvaljujući upravo dobroj saradnji svih nivoa vlasti i multisektorskoj saradnji sa Rvačkim savezom Srbije i samim rvačkim klubovima.

Pored toga, Novi Sad će naredne nedelje biti domaćin za više od 1000 sportista i delegata i bar još toliko gledalaca iz oko 40 zemalja i to je, po brojnosti učesnika, i najveća sportska manifestacija koja će biti održana na „Spensu“ nakon Svetskog prvenstva u stonom tenisu 1981. godine – menifestacije zbog koje je i sagrađen.

Ministar Vanja Udovičić je još rekao da se dobijanje ovako velikih takmičenja više ne smatra uspehom, već njihova dobra organizacija, takva da se i drugi ugledaju na nas kao odlične organizatore.

„Novi Sad će naredne nedelje biti centar rvanja, imaćemo prilike da gledamo naše sportiste i ne postoji lepšim osećaj nego da imamo priliku da bodrimo Davora Štefaneka, našeg olimpijskog šampiona iz Rija. Ulaz će biti besplatan i time želimo da pozovemo što veći broj gledalaca da dođu i podrže naše rvače. Želimo da promovišemo rvanje i privučemo što veći broj mladih ovom sportu koji će krenuti stopama Davora, Frisa, Maksimovića i ostalih proslavljenih rvača“, rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je Novi Sad i „Spens“ spremno dočekuju jedno od najvećih sportskih takmičenja u Srbiji u ovoj godini. „Očekujemo veliki broj gostiju i pokazaćemo još jednom koliko smo dobri domaćini, a to je sve rezultat dobre saradnje svih nivoa vlasti i nadležnih organizacija“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Mirović, Udovičić, Vučević i Batez su pratnji uprave Sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“ obišli Veliku salu, gde je u toku parterno uređenje za postavljanje strunjača i ringova, Ledenu dvoranu koja će tokom prvenstva služiti kao prostor za zagrevanje sportista, merenje i lekarske preglede, potpuno obnovljene svlačionice i saune, kao i radove na spoljašnjem uređenju fasade, stepeništa i dela platoa „Spensa“.

Kao predsednik Organizacionog odbora Prvenstva, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta i Gradu Novom Sadu na finansijskoj, tehničkoj i svakoj drugoj podršci koju su pružili prilikom priprema za veliko takmičenje.

„Zahvaljujem se i Upravi „Spensa“ i Rvačkom savezu Srbije, jer su radovi koji se odnose na sanaciju prostora koji je trebalo prilagoditi standardima ovako velikih takmičenja izvedeni u dogovoreno vreme“, rekao je Mirović.

Nakon obilaska sportskih prostora za predstojeće evropsko prvenstvo, dodeljena je oprema za pet sportskih rvačkih klubova: „Spartak“ Subotica, „Proleter „Zrenjanin“, „Senta“ Senta, „Mladost“ Valjevo i „Potisje“ Kanjiža.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK