A- A A+

Arhiva vesti 2017

Slobodan Boškan novi predsednik Sportskog saveza Vojvodine

.

U amfiteatru novosadskog Spensa održana je vanredna Izborna skupština Sportskog saveza Vojvodine. Za novog predsednika izabran je naš proslavljeni odbojkaš i osvajač najznačajnijih odličja Slobodan Boškan. On je na funkciji prvog čoveka krovne sportske organizacije Vojvodine zamenio još jednog proslavljenog sportistu Boru Sibinkića.

„Do sada sam se sportom bavio prvo kao igrač, onda kao trener, a sada ću se oprobati u novoj ulozi. Želeo bih da sa ove pozicije pomognem, kao što su nama pomagali dok sam bio igrač da imamo što bolje uslove za rad i razvoj. Ambicija je da se za mlade stvore što bolji uslovi za trening, kao i za rekreaciju odraslih, te za vrhunski sport. Bio sam uspešan kao igrač i trener i nadam se da ću biti uspešan i kao predsednik Sportskog saveza Vojvodine“ - istakao je Slobodan Boškan za „Dnevnik“ po završetku Skupštine.Prisustnima se takođe obratio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez. Pored gospodina Bateza Skupštini su prisustvovali podsekretar prof.dr Patrik Drid, pomoćnica za sport Aranka Binder i predstavnici Sportskog saveza Srbije.

Izabran je i novi Upravni odbor, u sastavu: Jovan Kovačević (Rukometni savez Vojvodine, potpredsednik), Branko Lozanov (Košarkaški savez Vojvodine), Đerđ Mesaroš (Stonoteniski savez Vojvodine), Olivera Jovanović (Savez sport za sve Vojvodine), Mihajlo Sujer (SS Odžaci), Miloš Aleksić (SS Sombor), Smiljka Jakšić (SS Žitište) i Jovica Momirov (SS Vršac).Za generalnog sekretara SSV, i u narednom mandatu, izabran je mr Mladen Stojšin. U Nadzornom odboru su: Nebojša Subić (Biciklistički savez Vojvodine), Vukosava Đapić Atanacković (SS Zrenjanin) i Ljubomir Kovačević (SS Inđija). Nadzorni odbor će  se konstituisati na narednoj sednici. Komisiju za žalbe činiće: Bojan Perović (Rukometni savez Vojvodine), Vuk Raonić (SS Novi Sad) i Svetislav Vukmirica (Džudo savez Vojvodine).Delegati su na sednici usvojili zapisnik sa Vanredne skupštine održane 30. novembra prošle godine, izveštaj o radu, zapisnik sa sednice Nadzornog odbora, izveštaj o finansijskom poslovanju za 2016. godinu, kao i predlog plana rada i finansijskog poslovanja SSV za 2007. godinu.

 

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK