A- A A+

Arhiva vesti 2017

Raspisan i drugi Konkurs u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini

.

Javni poziv za podnošenje zahteva za finansiranje projekata iz oblasti izgradnje, održavanja i opremanja objekata sportske infrastrukture objavljen je u planiranom terminu – 1.februara, sa rokom trajanja do 28. aprila 2017. godine .
Ukupno je primljeno 142 zahteva po ovom pozivu od čega je 51 projekat odobren za finansiranje. Za razvoj sportske infrastrukture- izgradnju,opremanje i održavanje sportskih objekata i fiskulturnih sala odobreno je 40 projekata dok će sa 11 projekata biti finansirane sportske organizacije.


Pri odobravanju zahteva dat je prioritet školskoj infrastrukturi, što je u skladu sa Zakonom o sportu, utvrđenim prioritetima iz nacionalne strategije razvoja sporta u RS, Strategijom razvoja školskog sporta u APV i važećim Pravilnikom; Pri odabiru zahteva primenjen je kriterijum o ravnomernom ulaganju finansijskih sredstava po opštinama, a na osnovu analize ulaganja u sportske objekte od 2012 do 2016 godine, koju je sproveo PSSO. Prednost u izboru imali su zahtevi čija je dokumentacija za podnošenje zahteva kompletna, čime se izražava spremnost projekta za realizaciju.
Ukupan zahtevani iznos za finansiranje projekata je 371,396,901.21 dinar. Ukupno raspoloživih sredstava na objavljenom konkursu je 36,300,000.00 dinara.
Zbog konstatovanog izuzetnog interesovanja za ovaj javni poziv što pokazuje odnos zahtevanih i raspoloživih sredstava Vlada AP Vojvodine je rebalansom budžeta dodelila dodatnih 50.000.000,00 dinara za ovu namenu.
Ovim povodom, Sektor za upravljanje infrastrukturnim projekatima raspisao je 19.jula 2017. godine novi javni poziv za finansiranje posebnih programa – projekata izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini sa rokom trajanja do 31.oktobra 2017. godine. Prioritet pri izboru projekata po ovom pozivu ima izgradnja otvorenih sportskih terena, kao i održavanje i opremanje postojećih otvorenih i zatvorenih sportskih terena, pri vaspitno obrazovnim ustanovama, posebno u onim koje nemaju fiskulturnu salu ili sala nije uslovna za odvijanje nastave fizičkog vaspitanja. Podnosiocima zahteva koji su konkurisali za sredstva na javnom pozivu objavljenom 01. februara 2017. godine, a kojima nisu odobrena sredstva po tom zahtevu, omogućeno je da ponovo podnesu zahtev po istom projektu na aplikativnom obrascu. U ovom slučaju podnosioci ne moraju ponovo da podnose prateću dokumentaciju, nego izjavu da su ovu dokumentaciju već dostavili.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK