A- A A+

Arhiva vesti 2017

Podsekretar prof. dr Patrik Drid u zvaničnoj poseti Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine

.

IMG dde4bdbe6e1d4701b35f3e4c6086d05d VPodsekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu prof. dr Patrik Drid i savetnik za IPA projekte i međunarodne fondove Marko Adamović bili su gosti Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine 29. oktobra 2017. godine.
Razlozi posete Sarajevu, glavnom gradu BiH i Olimpijskom komitetu BiH jeste nedavno otvoreni poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Intereg IPA prekograničnog programa Srbija – BiH. Ispred OK BiH domaćini su bili potpredsednik prof. dr Izet Rađo i generalni sekretar Said Fazlagić.


U toku sastanka, od strane podskretara prof. dr Patrik Drida predstavljene su aktivnosti Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dok je generalni sekretar OK BiH upoznao predstavnike PS za sport i omaldinu o aktuelnostima kada je sport u BiH u pitanju. Nakon uvodnih reci i predstavljanja sastanak je nastavljen u tonu buduće saradnje i zajedničkih inicijativa. Marko Adamović predstavio je ispred Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu projektnu ideju u vezi sa otvorenim pozivom za dostavljenje predloga projekata u oviru Intereg IPA prekograničnog programa Srbija – BiH. Predstavnici Olimpijskog komiteta BiH razmotrili su projektnu ideju i prihvatili partnerstvo, što će prouzrokovati saradnju na zajedničkom razvoju projektne ideje i zajedničkom konkurisanju na pomenutom pozivu.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK