A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez svečano uručio elektronske mete streljačkim klubovima iz AP Vojvodine

.

naslovnaPokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez uručio je elektronske mete streljačkim klubovima iz AP Vojvodine u streljani SC „Sajmište“ u Novom Sadu. Streljački savez Vojvodine je uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obezbedio četiri elektronske mete za trening. Sekreterijat je iz posebnog programa dodelio 400.000 dinara, a ostatak novca za kupovinu meta obezbedio je Savez iz redovnih i sopstvenih sredstava. Predsednik Streljačkog saveza Vojvodine Dragan Alimpijević je istakao da je posle izvršene analize rada vojvođanskih klubova odlučeno da mete dobiju sledeći klubovi: Kikinda, Pančevo 1813, „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice i Mladost iz Inđije.


- Streljačka družina Novi Sad 1790 koristi deset elektornskih meta nabavljenih uz pomoć Grada, dok je Jedinstvo iz Stare Pazove iz sopstvenih sredstava nabavilo dve elektronske mete, tako da smo odlučili da ove četiri mete dobiju ostali klubovi koji takođe imaju odlične rezultate – rekao je Alimpijević.
Prezentacija je izvršena na vazdušnom strelištu u Novom Sadu, koje koristi Streljačka družina Novi Sad 1790. Uručenju meta prisustvovali su pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, pomoćnica za sport Aranka Binder, predsednik SSV Dragan Alimpijević, generalni sekretar SSV Aleksandra Ivošev i predstavnici klubova koji će dobiti elektornske mete. Sa značajem ovih uređaja bez kojih se današnje streljaštvo ne može zamisliti pokrajinskog sekretara upoznao je direktor Streljačke družine Novi sad 1790 Dragan Marković.
- Mi koji radimo na lokalu znamo kako je teško obezbediti infrastrukturu, kao i tehničku opremljenost. Drago nam je što je Sekretarijat pokazao razumevanje i pružio podršku za ovu našu akciju. Nadamo se da će se ta akcija nastaviti i narednih godina, a i Savez će se truditi da obezbedi iz svojih sredstava, kako bismo tehnički opremili i ostale klubove iz AP Vojvodine. Želja nam je da šampione, osim u Novom Sadu, stvorimo i na lokalu – kazao je Alimpijević i zahvalio se na pomoći.
Gospodin Vladimir Batez je istakao da je streljaštvo sport od posebnog značaja za celu državu.
- Streljaštvo ostvaruje vrhunske rezultate na velikim međunarodnim takmičenjima već dugi niz godina. Novi Sad je kao streljački centar dao osvajače olimpijskih medalja, a pokrajinski savez vidimo kao partnera za unapređenje ovog sporta. Cilj je da se razviju novi centri u Vojvodini, kao i da se stvore novi stručnjaci i takmičari, da se ovaj sport populariše među decom. Ovo je dobar primer kako su na pravi način potrošena namenska sredstva. Žao mi je što nismo uspeli da pomognemo s većim iznosom u ovom trenutku, ali ćemo se potruditi da u narednim godinama podržimo nabavku tehničke opreme i da pratimo tehnološki razvoj kako streljaštva, tako i ostalih sportova u svetu – kazao je Batez i poželeo strelcima da nastave sa vrhunskim rezultatima.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK