A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez otvorio dvodnevni seminar na Andrevlju

.

naslovna andrevljeDvodnevni seminar pod nazivom “Put ka olimpijskim igrama 2024/2028” održavan je 17. i 18. novembra 2017. godine u Centru za privredno tehnološki razvoj “CePTOR” na Andrevlju na Fruškoj gori, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta. Program seminara možete da preuzmete ovde. Ozbiljan i sveobuhvatani pristup najvažnijim projektima u sferi vrhunskog sporta osnovni su preduslov ostvarivanju krajnjih ciljeva. Učešće što većeg broja sportista na Olimpijskim igrama i osvajanje mnoštva medalja svakoj zemlji predstavlja prioritet.

Da se na vreme pristupi problemu i na što profesionalniji način krene u realizaciju projekta odlučili su se Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta upravo organizacijom stručnog skupa. Seminar je organizovan za predstavnike lokalnih samouprava i njihovih članova zaduženih za sport sa teritorije APV i predstavnike pokrajinskih sportskih granskih saveza, kako bi zajedničkim snagama došli do željenih rezultata.
U petak 17. novembra 2017. godine pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez otvorio je seminar, zahvalio se prisutnima što su se odazvali pozivu i istakao značaj organizacije ovakvih stručnih skupova. Ovom prilikom direktor pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić svečano je uručio plaketu gospodinu Batezu za izuzetan doprinos prilikom realizacije projekta Letenka. Plaketa je takođe uručena i predsedniku Sportskog saveza Vojvodine Slobodanu Boškanu koje se ovom prilikom obratio prisutnima.
Nakon svečanog uvoda učesnici seminara imali su priliku da vide zanimljive prezentacije koje su održali prof. dr Dragan Atanasov (Implementacija programa razvoja sporta u AP Vojvodini –saradnja sa lokalnim samoupravama) i dr Milorad Dokmanac (Razvoj šampiona za Olimpijske igre).
Na kraju dana dr Danijel Župić sa svojim saradnicima predstavio je projekat Nova Letenka i sam Pokrajinski zavod za sport i medicinu sporta.
U subotu 18. novembra 2017. godine nastavljeno je sa zanimljivim predavanjima u izvođenju vrhunskih predavača iz oblasti sportske dijagnostike i sportskog treninga. Učesnici seminara su imali priliku da vide a i da sami učestvuju u izvođenju prezentacija prof. dr Sergeja Ostojića (Nauka u detekciji talenata za vrhunski sport: biološka starost kao ključni marker) i prof. dr Marka Stojanovića (Ekscentrični trening u treningu i (p)rehabilitaciji). Nakon toga organizovan je okrugli sto pod nazivom Dijagnostika treniranosti sportista u borilačkim sportovima kojim su rukovodili podsekretar pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu prof. dr Patrik Drid i dr Dragan Doder iz Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.
Pored gospodina Bateza i gospodina Drida seminaru je prisustvovala i pomoćnica za sport Aranka Binder sa svojim saradnicima iz sektora sporta.
Organizatori seminara se iskreno zahvaljuju svima koji su se odazvali pozivu i uzeli učešće na ovom dvodnevnom seminaru, posebno pokrajinskim granskim sportskim savezima, predstavnicima lokalnih samouprava i teritorijalnim sportskim savezima.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK