A- A A+

Arhiva vesti 2017

Spartak savladao Proleter u finalu i osvojio titulu šampiona Srbije

.

naslovnaRvački klub „Spartak“ šampion je Srbije za 2017. godinu. Ekipa Sretena Damnjanovića i Stojana Štefaneka savladala je večeras u finalu branioca titule Proleter iz Zrenjanina sa 5:3. Ovo je 24. titula u istoriji kluba.
Na završni turnir plasirali su se beogradski Partizan i tri vojvođanska kluba, Novi Sad, Proleter i Spartak. Subotička ekipa predvođena olimpijskim šampionom Davorom Štefanekom vratila je tiulu u Suboticu.U prvom polufinalu Spartak je bez povređenog Štefaneka lako izašao na kraj sa Novim Sadom, pobedio 6:2, dok je u očekivanom finalu protiv Proletera vodio sa 4:1, Zrenjaninci su prišli na 4:3, ali odlučujuću borbu dobio je najveća uzdanica ekipe Spartaka, Davor Štefanek, na suvo iskustvo, tušem u drugoj rundi.
Podršku subotičkim rvačima su dali i gradonačelnik Bogdan Laban, član GV zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović. Fantastično veče za subotičko rvanje upotpunili su brojni gosti iz sveta sporta, među kojima je bio i Darko Udovičić, pomoćnik ministra omladine i sporta i prof. dr Patrik Drid, podsekretar Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK