A- A A+

Владимир Батез обишао Кикинду

.

Batez

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је Кикинду и заједно са покрајинским послаником Миленком Јовановим и начелником Севернобанатског округа Николом Лукачем, посетио је  ОФК  „Кикинда 1909“ и Дом ученика “Никола Војводић“. Покрајинска влада реализовала је још један пројекат који се односи на  унапређење инфраструктуре на стадиону, с обзиром на то да управа ОФК „Кикинда 1909“ има веома амбцициозне планове у наредној сезони.

Градски стадион добио је систем за заливање вредан 2,8 милиона динара, а млађе категорије играча који су се пласирали у квалитетну лигу Србије, добили су нову гарнитуру дресева и тренерки.

“ОФК “Кикинда 1909“  је клуб који има дугогодишњу традицију и верујем да смо им новим системом за заливање, као и новом гарниутуром дресова и тренерки донекле повећали мотивацију како би остварили оно што су и зацртали. Надам се да ће се сарадња са Покрајинском Владом наставити и да ћемо моћи ускоро да најавимо комплетну реконструкцију Градског стадиона јер то овај град одавно заслужује’‘ – рекао је Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину.

У кикиндском фудбалском клубу имају планове да се пласирају у Српску лигу већ наредне сезоне, а квалитетна инфраструктура само је један од предуслова за што квалитетнији рад, погото са млађим категоријама:

“Имамо заиста амбициозне планове. Жеља нам је да већ ове сезоне освојимо прво место у Војвођанској лиги Исток и да се пласирамо у Српску лигу. Мислим да наш клуб треба да буде српсколигаш и да буде водећи у региону као што је некада био“ , рекао је Драган Фелбаб, председник ОФК “Кикинде 1909“.

Секретар Батез обишао је и Дом ученика “Никола Војводић“ коме је стигла нова опрема вредна 550.000 динара како би корисници Дома могли квалитетно да се баве спортом, а план руководства је да се ове године конкурише за “Домијаду“.

“У Србији постоји 60 домова ученика и кикиндски је један од најбољих, имајући у виду да смо веома добро опремљени и да располажемо са квалитетном инфраструкуром. Захваљујући одличној сарадњи са Покрајинском Владом, ми ћемо бити сада у прилици да конкуришемо за организовање покрајинске или републичке “Домијаде“ – додаје Љубомир Васичин, директор Дома ученика “Никола Војводић“.

Владимира Батеза на једном од најмодернијих терена Дома ученика “Никола Војводић“ дочекали су одбојкаши МОК “Кикинда“, и на тај начин испроблаи нову опрему. Дом има 196 лежајева, 120 места је за средњошколце, док је 76 кревета намењено студентима.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK