A- A A+

Наставља се реализација програма „За чистије и зеленије школе у Војводини”

.

IMG 7534

Протокол о сарадњи у вези сa реализацијом програма „За чистије и зеленије школе у Војводини” потписан је данас у Скупштини АП Војводине. Овај програм покренут је пре 12 година, а данас броји укупно девет партнера. У реализацију пројекта ове године укључио се и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а према речима секретара Данета Басте, изузетно је важно да се млади едукују о екологији и заштити животне средине, значају рециклаже и пошумљавања и другим питањима значајним за очување средине у којој живе.

Протокол о сарадњи ове године потписало је девет партнера ‒ шест секретаријата Покрајинске владе (ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, ПС за урбанизам и заштиту животне средине, ПС за енергетику, грађевинарство и саобраћај, ПС за пољопривреду, водопривреду и шумарство, ПС за привреду и туризам и ПС за спорт и омладину), Град Нови Сад, ЈП „Војводинашуме” и Покрет горана Војводине.

„Наш секретаријат је 2009. године потписао први протокол о сарадњи. Велико ми је задовољство што смо данас овде, на овај начин желимо да подржимо једни друге, а посебно просветне раднике, у настојању да брига о микросредини и окружењу у којем свакодневно боравимо постане начин размишљања и деловања, те да буде трајно опредељење свих нас”, изјавио је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш.

Подсекретарка у Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине Бранкица Табак истакла је да је важно да институције подрже овакве програме.

„Због пандемије нисмо били у могућности да потписивање Протокола организујемо у уобичајеном периоду, то јест у децембру. Срећом, за добре ствари никада није касно. Сада нам преостаје да из достављених извештаја активности школа које су учествовале у програму видимо ко је био најбољи, ко се највише потрудио и да их за то и наградимо”, рекла је подсекретарка Табак.

Програм под називом „За чистије и зеленије школе у Војводини” има за циљ подизање свести и личне одговорности за бригу о животној средини у васпитно-образовним установама и локалним заједницама на територији АП Војводине. Он доприноси и томе да деца и ученици буду препознати као кључни чиниоци промена и као снага будућности у области животне средине и одрживог развоја.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK