A- A A+

Arhiva 2018

Владимир Батез посетио Сомбор

.

Vladimir Batez naslovna У четвртак 7. јуна 2018. године Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и саветник за ИПА пројекте и међународне фондове Марко Адамовић посетили су Град Сомбор. Делегацију покрајинског секретаријата за спорт и омладину угостила је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић. Овом приликом организован је радни састанак где се разговарало о будућим пројектима и заједничким улагањима Града Сомбора и Секретаријата као и о организацији међународних такмичења у Сомбору. Састанку је такође присуствовала и чланица Градског већа за област спорта, деце и омладине Антонија Нађ Косановић.

 Сомбор је једини град у Србији у  којем се реализује пројекат Инклузивни џудо-џудо за све. Циљ пројекта јесте да у посебно прилагођене програме укључи и особе са различитим врстама и степеном физичких, сензорних, интелектуалних и емоционалних сметњи.

Учеснике  пројекта инклузивног џудоа, међу којима и Ђорђа Јовановића, освајача златне и Катарину  Галамбош, освајача сребрне медаље на 16. Интернационалном турниру инклузивног џудоа у Италији, на пријему у великој сали у згради Жупаније, поздравили су градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Владимир Батез, Покрајински секретар за спорт и омладину.

Господин Батез истакао је да му је велика част што може да поздрави џудисте. „Сигурно је да је ово за сваку похвалу и то је  једини овакав програм у целој Србији“, рекао је Владимир Батез и саветовао присутне да наставе вредно да раде.

Након тога гопсодин Батез је са сарадницима обишао сомборски штранд у оквиру спортског центра „Соко“ из Сомбора. Разлог овог обиласка је аплицирање за ИПА програм међурегионалне сарадње Хрватска-Србија које би имало за циљ комплетну санацију и опремање ових отворених спортских терена.

На крају посете делегација Секретаријата обишла је и затворени базен који је такође у саставу спортског центра „Соко“ из Сомбора. Заједничким улагањем Града Сомбора и Секретаријата планирани су инфраструктурни радови на овом објекту у циљу побољшања енергетске ефикасности.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK