A- A A+

Arhiva 2018

Владимир Батез примио освајаче медаља са куглшаког СП у Клужу

.

naslovna kss ksv prijemУ петак 8. јуна 2018. године покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је  групу освајача меадља са куглашких јуниорских и сениорских шампионата света и кадетског Светског купа у румунском Клужу од 13. до 27. маја. Куглашице и куглаши Србије освојили су укупно 16 медаља (8-3-5). У сениорској конкуренцији освојили су четири злата и бронзу, у омладинској девет медаља, по три златне, сребрне и бронзане, док  су  кадеткиња и кадет обрадовали златном и бронзаном медаљом.

 Пријему су од репрезентативаца присуствовали светска шампионка и рекордерка у комбинацији Јасмина Анђелковић, победница кадетског Светског купа и „бронзана“ у микс пару Владана Обранић, „бронзани“ сениор у комбинацији  Игор Ковачић,  двоструки узастопни шампион света за јуниоре у спринту Милорад Војновић, првак света у микс тандему са Хермином Лукач Бојан Кличарић, вицешампион света у тендему са Војновићем Давид Лаиншчак, бронзани  појединачно – класик и капитен петоструких узастопних првака света јуниорске репрезентације Србије Норбрет Ерњеши и чланови шампионске екипе омладинаца Чаба Заварко и Адриан Лончаревић. Делегацију су предводили председник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић и Куглашког савеза Војводине  Радован Шуњка, члан Управног одбора КСС Босиљка Божић, селектор јуниорске и сениорске репрезентације Србије Војко Павловић (кога је Драгојловић представио као, тренутно, најтрофејнијег стручњака у светском куглању) и секретар  КС Војводине Лазар Шуњка.

– Поносни смо на наше куглашице и куглаше, који су, не само фантастично успешни спортисти, већ и добри ђаци, студенти и људи- рекао је у поздравној речи Урош Драгојловић.- Оно што су постигли у Клужу ове године остаће записано и у аналима светског куглања, од могућих седам сениорских титула освојили су четири уз један светски рекорд и Србија је била најбоља нација. Пре неколико дана  примио нас је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић. Због тога смо и вама, господине Батез,  веома захвални јер подржавате  куглање у Војводини кроз степендије младим спортистима, али и улажете велике напоре да се поправи спортска инфраструктура.

Господин Батез честитао је куглашима и куглашицама и селекторима на  изузетним резултатима у Клужу: – Пратим успехе у вашем спорту већ дуго и веома сам задовољан јер освајате медаље у свима категоријама, од пионира до сениора и у мушкој и женској конкуренцији, што сведочи о добром систему, квалитетној куглашкој школи која, очигледно, даје резултате на овим просторима и  јаком, сложном руководству. Имао сам задовољство да будем  и генерални секретар Спортског савеза Србије и да се добро упознам са проблемима са којима се суочавају спортови који немају велику меркетиншку и медијску подршку, а имају огромне резултате.

Владимир Батез је нагласио да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину настојати да и убудуће помогне стварању квалитетне инфраструктуре у сарадњи са локалном самоуправом, као и да кроз стипендирање младих спортиста и успешних тренера оснажи спортску базу у Војводини. Истакао је да је пријатно изненађен што је овако велики број освајача меадља из Клужа дошао на пријем.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK