A- A A+

Arhiva 2018

Владимир Батез учествовао на трибини на Факултету за спорт и туризам

.

FB IMG 1544083133012 naslovnaТрибина под називом Резултат као мера вредности, посвећена параолимпијки Борислави Перић Ранковић и њеним достигнућима, одржана је у среду 5. децембра 2018. године на Факултету за спорт и туризам. Испред покрајинског секретаријата за спорт и омладину присутнима се обратио Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину. Том приликом, наша прослављена параолимпијка, истакла је да јој је бављење спортом након несреће, између осталог, помогло да поврати самопоуздање и оствари високо самопоштовање. Такође је истакла, да се неће зауставити на, до сада освојене 22 медаље, већ да јој је циљ да сустигне селектора Златка Кеслера, који је освојио укупно 26 одличја.

 Публику на Трибини поздравили су домаћини Проф. др Златко Ахметовић и Проф. др Романов Романа, а обратили су се и пријатељи наше куће, Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, Проф.др Зоран Милошевић, председник Параолимпијског комитета Србије, Зоран Мићовић, као и некадашњи олимпијци Тадија Качар, Зоран Панчић, Васа Мијић и Слободан Бошкан, који су такође указали на вредности које су им спортски резултати донели и ван терена и након завршетка спортске каријере.

Испред покрајинског секретаријата за спорт и омладину трибини је такође присуствовао и Бранко Вујовић, виши саветник- руководилац групе за развој неолимпијског, школског, универзитетског и рекреативног спорта.

Ова Трибина је реализована и у циљу подршке људским правима особа са инвалидитетом, као и подсећања на значај њихове равноправне укључености у живот заједнице, поводом 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK