A- A A+

Arhiva 2018

Владимир Батез на панел дискусији о дипломатији у спорту

.

3 1 800x533 naslovnaПрава спортиста и дипломатија у спорту су теме о којима се мало зна и говори, а које су по први пут од стране Савета Европе покренуте баш у Србији и то у сарадњи са Факултетом за спорт Универзитета „Унион – Никола Тесла“. У оквиру међународне конференције „Спорт, здравље, животна средина“, коју Факултет за спорт на Новом Београду организује већ пети пут, одржане су и панел дискусије на поменуте теме уз учешће  веома компетентних саговорника.

 

Учесници дискусије о дипломатији у спорту били су Снежана Самарџић Марковић генерална директорка Директората за демократију Савета Европе, Жан Грасија потпредседник Европске атлетске федерације, Ненад Вуковић председник удружења лобиста Србије и доц. др Урош Митровић са Факултету за спорт. Осим декана сродних факултета из Србије, Русије, Пољске, Бугарске, Македоније, Босне и Херцеговине и Црне Горе међу гостима су били министар заштите животне средине Горан Триван, помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и повереница за заштиту равнопрвности Бранкица Јанковић.

Актери овог научног скупа изразили су захвалност Факултету за спорт што је омогућио да се са стручног аспекта говори и о овим све значајнијим сегментима спорта.

На петој међународној научној конференцији „Спорт, здравље, животна средина“ презентовано је чак 40 научних радова из најразличитијих области спорта.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK