A- A A+

Arhiva 2018

Одржан турнир поводом обележавања 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији

.

IMG 30fbc0a0c7fe98f2deac97856b0deba4 V naslovnaУ недељу  9. децембра 2018. године у Новом Саду одржан је турнир поводом обележавања 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији. Турнир на којем је учешће узело око 500 спортиста и чланова делагегација у мушкој и женској кадетској конкуренцији одржан је под покровитељством Покрајинског секретаријата за спорт и омладину у три гране спорта и то рукомету, одбојци и кошарци.Најбољи и најпесрпективнији спортисти из Војводине такмичили су се подељени у три селекције (Бачка, Банат и Срем) док су четврту екипу представљали најбољи спортисти из Републике Српске. 

Након интонирања државне химне, на церемонији отварања турнира "1918 ПОНОС“,  уследило је обраћање покрајинског секретара за спорт и омладину Владимира Батеза и Драгана Јаћимовића, помоћника за спорт у министарству породице, омладине и спорта Владе Републике Српске. Током обраћања истакунта је важност саме манифестације и одато поштовање нашим прецима, који су донели тако важну одлуку.

Овом приликом Владимир  Батез уручио је плакете представницима Министарства породице, омладине и спорта Владе Републике Српске као и представнику Града Новог Сада господину Цветићанину, члану градског Већа за спорт и омладину. Посебне захвланице покрајински секретар за спорт и омладину уручио је и представницима одбојкашког, кошаркашког и рукометног савеза Војводине у захвалности за учешће у организацији ове манифестације.

Турниру у част обележавања 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији
присуствовао је велики број наших истакнутих спортисти, репрезентативца и освајача европских, светских и олимпијских медаља.

Овде можете да преузмeте билтене по спортовима:

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK