A- A A+

Arhiva 2018

90 година Ваздухопловног савеза Војводине

.

IMG 25eacddb30486f10ffb5fe94a333ea91 naslovnaУ уторак, 11. децембра 2018. године,  у пуној Амфитеатар сали Спортског и пословног центра Војводина, одржана је Свечана Скупштина поводом 90 година од оснивања и успешног рада Ваздухопловног савеза Војводине. Свечаној Скупштини су присуствовали Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, господин Здравко Јелушић, председник Скупштине града Новог Сада, Лабуд Булатовић, председник Ваздухопловног савеза Србије, госпођа Мирјана Чизмарев, директорица Директората цивилног ваздухопловства Републике Србије, као и представници Контроле летења Србије и Црне Горе-СМАТСА, Музеја Војводине, Архива Војводине, Удружења ваздухопловаца Војводине, Фото кино и видео савеза Војводине, председници и чланови аеро-клубова и бројни појединци, ваздухопловци и љубитељи ваздухопловства.

 

Свечану Скупштину је отворио и поздравио све присутне, њен председник, Мр. Милорад Илић, као и председник Ваздухопловног савеза Војводине (ВСВ) Андрија Шил. Затим је, у шаљивом тону, о Ваздухопловном савезу и врхунским резултатима које постижу његови чланови, уз испричану понеку анегдоту, говорио Жељко Вулетић, генерални секретар ВСВ.

У својству председника Организационог одбора, али и покрајинског секретара за спорт и омладину,  Свечаној Скупштини се обратио и Владимир Батез, који је поздравио све присутне и подсетио на значај и традицију ваздухопловства у Војводини и Новом Саду. Он је изнео и неколико примера врхунских резултата у ваздухопловном спорту такмичара из  АП Војводине, присетио се, великана овог атрактивног спорта и на крају обећао да ће Покрејински секретаријат за спорт и омладину бити покровотељ будуће Монографије ВСВ, која је у току израде.

Након господина Батеза, говорили су и Здравко Јелушић, Лабуд Булатовић, као и госпођа Радмила Тонковић, аутор будуће Монографије и Иван Кукуров, кустос Музеја Војводине, сарадник на Монографији, који је изнео, до сада непознате податке, о настанку и развоју ваздухопловства у Војводини и Новом Саду.                                      

Потом је уследила додела златних плакета ВСВ, признања и захвалница, заслужним спортистима и појединцима, као и организацијама и институцијама које су допринеле развоју и промоцији спортског ваздухопловства у Војводини. По завршетку  Свечане Скупштине „отворена“ је изложба „Летови над Панонском равницом“. Изложбу је отворио, уз кратко представљање фотографија и догађаја, Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK