A- A A+

Архива 2021. година

Баста: "Наставићемо стратешка улагања у развој спорта у општини Житиште"

.

03032021 Zitiste 01Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас општину Житиште, где је са председником Општине Митром Вучуревићем и члановима Спортског савеза разговарао о наставку стратешког улагања у спорт и спортску инфраструктуру. Басти је том приликом уручена плакета за допринос ресорног секретаријата развоју спорта на територији општине Житиште.

 

Након састанка секретар је обишао ОФК „Бегеј“ у Житишту, где су са укупно 3,5 милиона динара заједничког улагања са покрајинског и општинског нивоа обновљене свлачионице.

"До сада је у општини Житиште углавном улагано у спортску инфраструктуру за фудбалске клубове. С тим улагањем ћемо наставити, јер из ове средине потиче много добрих фудбалера", казао је Баста.

Ресорни секретар је истакао и то да је један од приоритета унапређење школске спортске инфраструктуре.

"Општина Житиште је једна од оних које доста улажу у спорт, и у њој имамо одличног партнера за наставак сарадње у реализацији пројеката који ће обезбедити још боље услове за бављење спортом у овом делу Баната", навео је Баста.

Председник Општине Житиште Митар Вучуревић нагласио је да је у протеклих неколико година доста улагано у спортску инфраструктуру у тој општини. Као једно од најзначајнијих улагања издвојио је изградњу спортске хале у Банатском Карађорђеву, затим изградњу и обнову отворених спортских терена у насељеним местима, те реконструкцију објеката на фудбалским стадионима.

"Све ове пројекте на завидном нивоу је подржао Покрајински секретаријат за спорт и омладину", рекао је Вучуревић и навео да је Покрајина само у спортску халу у Банатском Карађорђеву уложила око 60 милиона динара.

Вучуревић је додао да је интересовање за бављење спортом у тој општини велико, те да ће локална самоуправа наставити да подражава развој школског спорта у основним школама и клубовима, као и организовање сениорских спортских такмичења.

Баста и Вучуревић обишли су и трим-стазе у парку у Банатском Двору и стадион ФК "Јединство" у Банатском Карађорђеву.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK