A- A A+

Архива 2021. година

Значајне инвестиције Покрајине у Белој Цркви

.

11032021 Mirovic Bela Crkva 18„За нешто више од годину дана у Белој Цркви је изграђена нова спортска хала и реконструисана фискултурна сала у Основној школи „Жарко Зрењанин“. Овај важан посао финансирала је Покрајинска влада са преко 250 милиона динара, и овај објекат ће служити за развој спорта у овом делу Баната, за омладину, децу, спортисте и рекреативце“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом данашње посете Белој Цркви.

 

Мировић је са председницом Општине Виолетом Симић обишао и индустријску зону, у чији су развој Покрајина и локална самоуправа уложили знатна средства.

„Са новим планом за инвестирање једне чешке компаније у овој зони ће бити запослено више од пет стотина радника“, рекао је Мировић и нагласио да су за општину Бела Црква, која је у пограничном подручју, ове инвестиције веома значајне, што показује да Покрајинска влада подједнако брине о општинма које нису на главним државним и магистралним правцима.

„Морамо да улажемо у мање развијене средине, и наш наредни задатак је да овде улажемо у локалну инфраструктуру“, рекао је Мировић и додао да је за општи развој важно да се улаже у индустријске зоне и развој приватног бизниса.

Председник је још навео да је веома задовољан сарадњом са белоцркванском локалном самоуправом, и да је све што је планирано реализовано на време.

„У протекле четири године овде је преко Управе за капитална улагања уложено 400 милиона динара, и реализовани су бројни важни пројекти“, рекао је Мировић и додао да је данас постигнут договор да се реконструише главна улица у Белој Цркви и раде додатне инвестиције у инустријској зони.

Председница Општине Бела Црква Виолета Симић нагласила да је улагање из Покрајине од 81 милион динара у индустријску зону омогућило долазак инвеститора и отварање нових радних места у јужном Банату. Према њеним речима, уз подршку Покрајинске владе Бела Црква након више деценија коначно је добила нову спортску халу, а захваљујући инвестицији од 49 милиона завршена је и плућна болница.

Обиласку су присуствовали покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, као и директори Управе за капитална улагања и Развојне агенције Војводине Недељко Ковачевић и Никола Жежељ.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK