A- A A+

Архива 2021. година

Секретар Баста посетио Сомбор – потписан уговор о адаптацији у хали „Мостонга“

.

01042021 Sombor 01Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Сомбор и том приликом са градоначелником Антониом Ратковићем потписао уговор о финансирању радова на адаптацији осветљења и електроенергетских инсталација у Градској хали „Мостонга". „Ресорни секретаријат је овим уговором обезбедио преко 8,38 милиона динара за замену постојећег осветљења, како би се постигли неопходни стандарди за одигравање првенствених утакмица и уштеде електричне енергије. Очекујемо сјајне резултате од наших спортиста и радује чињеница што можемо да помогнемо и уложимо у развој спортске инфраструктуре“, истакао је Баста.

 

Он је подсетио на то да је Покрајински секретаријат уложио прошле године 2,16 милиона динара у опремање фитнес–центра нa Градском стадиону „Раднички“, који је данас обишао са својим домаћинима. Реч је о објекту који је на располагању свим спортистима у Сомбору, и зато је, како је Баста рекао, ова подршка утолико значајнија.

„Развој спортске инфраструктуре и школског спорта и даље остаје приоритет“, поручио је секретар и додао да ће оваква подршка како Сомбору, тако и осталим локалним самоуправама у нашој покрајини, бити настављена.

Градоначелник Антонио Ратковић захвалио је на помоћи Покрајине истакавши значај улагања у нову расвету Градске хале „Мостонга“, посебно када се узму у обзир потребе свих спортских клубова који се ту такмиче и тренирају, али и грађана који у њој проводе доста времена.

„Извођење радова планирано је током лета, тако да очекујемо да ће од јесени ову халу сви спортисти у Сомбору моћи да користе уз нову расвету“, нагласио је Ратковић. Указавши на значај опремања фитнес-центра, као и трибина на отвореном базену, што је, како је навео, велика заслуга Покрајине, он је нагласио да Град Сомбор пружа велику подршку развоју спорта и омладине, заједно са Спортским центром „Соко“ и Спортским савезом, стипендира најперспективније спортисте и редовно организује бесплатне програме. Циљ је да се укључи што више младих, пре свега школске деце, те да спорт буде доступан свима.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK