A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez posetio OŠ "Boško Vrebalov" iz Melenaca

.

U ponedeljak, 23. januara 2017. godine Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je OŠ "Boško Vrebalov" iz Melenaca. U ovoj školi završeni su radovi na renoviranju fiskulturne sale i u potpunosti je obnovljena oprema namenjena nastavi fizičkog vaspitanja. Upravo je ovo bio povod za radnu posetu gospodina Bateza navedenoj osnovnoj školi. Poseti je prisustvovao i gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić.

Za renoviranje fiskulturne sale i nabavku opreme za nesmetano odvijanje časova fizičke kulture uloženo je milion i šezdeset šest hiljada dinara, a sredstva su izdvojena iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

“U okviru programa razvoja sporta u AP Vojvodini, jedan od prioriteta je razvoj i obnova sportske infrastrukture, kako bi se što više dece uključilo u sistem sporta. Zadovoljstvo je videti još jedan uspešno realizovan projekat, pre svega na radost svih učenika, a Zrenjanin je deo pozitivne strategije u sveobuhvatnom programu razvoja sporta u Vojvodini”, istakao je Batez.

Gradonačelnik Janjić je naglasio da se izgradnja novih ali i rekonstrukcija postojećih sportskih objekata nastavlja i u 2017. godini, “Ulažemo značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, pored rekonstrukcije sportske hale “Medison” i otvaranja tri sportska doma u selima, nastojimo da adaptiramo već postojeće objekte kako bi deci približili kako školski sport, tako i različite trenažne procese u seoskim sredinama."

“Osnovna škola "Boško Vrebalov" u Melencima je najveća škola, u poređenju sa ostalim seoskim sredinama na teritoriji Grada Zrenjanina, pa je tako danas pohađa 467 učenika, od kojih 64 prvaka i ovakva ulaganja su od nemerljivog značaja za učenike”, istakao je direktor škole Aleksandar Ludoški i dodao da nakon više od jedne decenije učenici imaju priliku da budu deo kreativnije nastave fizičkog vaspitanja, a nastavnicima će biti u potpunosti omogućeno sprovođenje nastavnog plana i programa.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK