A- A A+

Arhiva vesti 2017

Predstavnici sekretarijata prisustvovali obeležavanju 20-godišnice sportskog saveza opštine Žitište

.

U petak, 3. marta 2017. godine, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev i pomoćnica za sport Aranka Binder prisustvovali su svečanom obeležavanju 20-godišnice postojanja Sportskog saveza opštine Žitište. Sportski savez opštine Žitište je ovom prilikom organizovao i svečano proglašenje najboljih sportista, sportistkinja i sportskih organizacija za 2016. godinu.

Pored gospodina Stanisavljeva i gospođe Binder svečanosti su prisustvovali direktor pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine mr Mladen Stojšin, kao i predstavnici lokalne samouprave. Ispred Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu prisutnima se obratila Aranka Binder, pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport, koja je ovom prilikom istakla.

Zadovoljstvo mi je da ispred Pokrajinske Vlade, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i svoje lično ime sve vas pozdravim na proslavi 20 godina rada Sportskog saveza opštine Žitište. Samo ću se kratko osvrnuti na rad Sekretarijata. Uspostavili smo prioritete u finansiranju programa i projekata, a tu prvenstveno spada razvoj školskog sporta, vrhunskog i rekreativnog sporta. Cilj nam je da svako dete usmerimo sportskim aktivnostima i zdravom načinu života u okviru njihovih sposobnosti. Svaka nova sportska sekcija, svako novo uključeno dete kao i svaki novi rekreativac je nova zvezdica na našem radnom nebu i onda ima svrhe i naš rad u sekretarijatu. Za to često ne trebaju isključivo finansijska sredstva, nego mnogo ljubavi, brige i pažnje. Verujem da toga ima dovoljno u Žitištu. Mi smo radosni što smo uspeli da pomognemo i u vrlo teškoj finansijskog situaciji Osnovnoj školi „Sveti Sava“ da deci obezbede lakši uslovi u fiskulturnoj sali i da im bude veće zadovoljstvo da sprovode časove fizičkog vaspitanja i ostale sportske aktivnosti. Sportskom savezu opština Žitište želim puno uspeha u daljem radu a najboljim pojedincima i klubovima čestitam na zasluženim titulama i priznanjima.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK