A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez posetio Kanjižu

.

U ponedeljak, 11. marta 2017. godine Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je Opštinu Kanjiža. Gospodin Batez je sa opštinskim čelnicima razgovarao o započetim i planiranim ulaganjima u infrastrukturu, radi unapređenja uslova za razvoj sporta i aktivnosti omladine. Radnoj poseti je prisustvovao i Radosav Šćepanović, samostalni savetnik za infrastrukturne projekte u pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu.

Batez je zajedno sa domaćinima obišao Dom Kajakaškog kluba „Bratstvo” na obali Tise gde je u toku ulaganje u Nastavno obrazovni centar za potrebe kajakaškog sporta, zgradu nekadašnjeg „Partizana” gde ima uslova za formiranje centra za borilačke veštine, Dom omladine i Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju „Banja Kanjiža” gde ima potrebe za rekonstrukcijom sportske hale.

- Opština Kanjiža je markirala nekoliko projekata iz oblasti sporta i omladine koje smo obišli, kako bi sagledali konkretno na čemu se radi i koji su prioriteti u cilju razvoja infrastrukture i iskorišćenosti kapaciteta koji već postoje, kako bi na najbolji mogući način pomogli i u kom delu – rekao je Batez.

Batez je rekao da ohrabruje ono što je video jer je potencijal projekta budućeg Nastavno obrazovnog centra za kajakaše od šireg značaja i gleda u budućnost, ocenjujući da u perspektivi može da bude samoodrživ. Ovaj centar prema potpisanom sporazumu zajednički realizuju Opština, resorni Pokrajinski sekretarijat i Ministarstvo sporta i omladine.

- Završetak Nastavno obrazovnog centra pozicionira Kanjižu kao regionalni centar u kajakaškom sportu. Kajak nam je sport od posebnog značaja za AP Vojvodinu jer se nametnuo izvanrednim rezultatima poslednjih godina, tako da se stvaraju svi preduslovi za dalji razvoj – naglasio je Batez.

Opština Kanjiža je obnovom Doma omladine obezbedila solidnu infrastrukturu za sprovođenje omladinske politike, a prema rečima pokrajinskog sekretara Bateza i predsednika kanjiške opštine Roberta Fejstamera, rad Kancelarije za mlade i desetak organizacija koje okupljaju omladinu solidna su baza da se sa konkretnim projektima konkuriše za finansijsku podršku.

U Banji Kanjiža iskazane su potrebe za rekonstrukcijom i proširenjem sportske hale, koja je izgrađena još 1979. godine, a proširenjem bi se stvorili uslovi za intenzivnije korišćenje za pripremu vrhunskih sportista i održavanje međunarodnih utakmica.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK