A- A A+

Arhiva vesti 2017

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio Opštinu Odžaci

.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez danas je posetio opštinu Odžaci. Batez je u zgradi opštine razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave, a zatim je obišao fudbalske stadione u Deronjama, Srpskom Miletiću i Ratkovu. Cilj posete pokrajinskog sekretara bilo je upoznavanje sa stanjem sportske infrastrukture u opštini Odžaci, sagledavanje funkcionisanja sporta na teritoriji opštine i problema sportskih klubova. Jedna od tema razgovora bila je i dosadašnja saradnja opštine Odžaci sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu.

Batez je tom prilikom istakao da je prioritet Sekretarijata da u partnerstvu sa lokalnom samoupravom razvija sport u delu gde postoji obostrani interes, od afirmacije i razvoja sporta do infrastrukturnih projekata.

- Mi u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu vidimo Odžake kao opštinu koja vodi računa o sportu i koja je bila pouzdan partner Sekretarijata. Takođe i kao opštinu koja ima Sportski savez koji jako dobro funkcioniše. Nema razloga da naša odlična saradnja ne bude i nastavljena, naročito ako se ima u vidu da do sada, koliko smo mi upoznati, nije bilo problema u realizaciji projekata koji su opštini Odžaci odobreni na konkursima i što su sva odobrena sredstva apsolutno namenski potrošena za ono za šta su i tražena, što je za svaku pohvalu – kazao je pokrajinski sekretar. Najavljujući dalju podršku Sekretarijata opštini Odžaci, Vladimir Batez je podsetio da je do 28. aprila otvoren konkurs za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je u ovoj godini opredeljeno ukupno 34 miliona dinara.

Sekretarijat za sport i omladinu će, prema njegovim rečima, u ovoj godini izdvojiti i značajna sredstva za osnivanje kancelarija za mlade pri jedinicama lokalne samouprave. Među temama razgovara pokrajinskog sekretara i predstavnika opštine Odžaci našlo se i pitanje osnivanje Kancelarije za mlade u Odžacima, koja je od suštinskog značaja za sprovođenje omladinske politike. U zgradi opštine Vladimira Bateza dočekali su, između ostalih, predsednica Privremenog organa opštine Odžaci Latinka Vasiljković sa saradnicima, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Dušan Marijan, kao i predstavnici Sportskog saveza opštine Odžaci.

Predsednica Privremenog organa je istakla da je na nivou opštine u proteklom periodu bilo dosta ulaganja u oblasti sporta i zahvalila se gostu na različitim inicijativama koje su potekle iz Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a usmerene su na lokalnu samoupravu u Odžacima.

- Pre svega tu mislim na značajna sredstva koja izdvojena za različite projekte u oblasti sporta, bilo da su oni bili infrastrukturalne ili druge prirode. Posebno bih tu navela sredstva koja su izdvojena za sanaciju atletske staze na stadionu u Odžacima. Radi se o projektu za koji je Sekretarijat izdvojio preko dva miliona dinara i čija realizacija je što se tiče javne nabavke u toku – rekla je Latinka Vasiljković.

Vladimir Batez je u pratnji predsednice Privremenog organa Latinke Vasiljković i predstavnika Sportskog saveza Mihajla Sujera i Slavka Rodića posetio Deronje, Srpski Miletić i Ratkovo gde je razgovarao sa predstavnicima mesnih zajednica i sportskih klubova.

Pokrajinski sekretar je tokom obilaska fudbalskih stadiona u tim mestima tamošnjim klubovima uručio po desetak fudbalskih lopti.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK