A- A A+

Arhiva vesti 2017

Prijem za osvajače medalja na Prvenstvu Evrope za rvanje i karate

.

U sredu, 10. maja 2017. godine predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez priredili su svečani prijem za osvajače medalja na nedavno održanom Prvenstvu Evrope u rvanju za seniore i Evropskom prvenstvu u karateu za seniore. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas osvajača zlatne medalje Kristijana Frisa i reprezentativca Srbije Viktora Nemeša. Vojvođanski rvači Kristijan Fris i olimpijski šampion Davor Štefanek osvojili su zlatnu i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u rvanju. Prijemu su prisustvovali i osvajači medalja na Evropskom prvenstvu za seniore u karateu, Sanja Cvrkota i Slobodan Bitević koji su osvojili bronzane medalje.


Predsednik Mirović zahvalio se svima, koji su i na jednom i na drugom prvenstvu na najbolji mogući način predstavljali našu zemlju, sport i sebe kao uspešne ljude i sportiste, postigavši vrhunske rezultate. Takođe je naglasio da je i ranije bilo uspeha, ali da je ovde reč o seriji uspeha koji ohrabruje. Kako je podsetio, u rvanju smo imali izuzetan uspeh u organizaciji, a medalje koje su osvojene pokazuju, da i u jednoj i u drugoj disciplini imamo čime da se ponosimo.

„Ovo je, pre svega, ogroman uspeh samih sportista, zato što su oni godinama odričući se svega, znanjem i angažovanjem voljom i spremnošću došli do ovog uspeha“, istakao je Mirović i čestitao još jednom mladim sportistima na uspehu koji su postigli i poželeo da ih ponove u budućnosti.Predsednik Pokrajinske vlade istakao je da je sve ostalo nadogradnja i da su svi ostali samo servis na putu do ovog uspeha, ali da nakon ovih rezultata postoji i obaveza da ove sportove koji nisu u prvom planu, kao što je to slučaj sa kolektivnim, sada ne ostavimo i da kroz organizacionu i tehničku pomoć i pomoć klubovima bude iskazan jedan sistematičniji odnos prema njima, kako bi im značajno pomogli u ostvarivanju budućih rezultata. Pet ili šest klubova je već dobilo značajna sredstava iz pokrajinskog budžeta, a neće izostati pažnja ni kada su pitanju karate i džudo klubovi, koji takođe postižu sjajne rezultate.

Mirović je rekao da je to obaveza za budućnost i da za vrhunski rezultate postoji obaveza da i u narednom periodu pružimo doprinos, kao i do sada kako se to čini i na nacionalnom novou, i pokrajinskom i lokalnom. „I samo tako ako se okupimo oko tih ciljeva, uspećemo da motivišemo ljude, jer se u sportu to posebno oseća“, rekao je ovom prilikom Mirović.

Prijemu, koji je održan u Pokrajinskoj vladi prisustvovao je predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković, selektor Milorad Dokmanac, predsednik Karate federacije Srbije Slavoljub Piper i predsednik Karate saveza Vojvodine Strahinja Tepavčević.

Ispred pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu svečanom prijemu su takođe prisustvovali i zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Ljubomir Stanisavljev, podsekretar prof.dr. Patrik Drid i pomoćnica za sport Aranka Binder.

Ovom prilikom predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković uručio je priznanja gospodinu Miroviću i gospodinu Batezu.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK