A- A A+

Arhiva vesti 2017

Promocija 38. biciklističke trke kroz Vojvodinu

.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu ugostio je danas, 26. maja 2017. godine, u sali 23. Pokrajinske vlade, predstavnike Biciklističkog saveza Vojvodine i Grada Zrenjanina kako bi zajednički predstavili međunarodnu biciklističku trku kroz Vojvodinu. Trka se održava 38. put ove godine u periodu od 8. do 10. septembra. 
Pokrajinski sekretar za sport i omladinu gospodin Vladimir Batez je istakao da je ovo veliko takmičenje prepoznato kao sportska manifestacija od izuzetnog značaja za AP Vojvodinu. Trka ima višedecenijsku tradiciju i bila je u kvalifikacionom olimpijskom sistemu, te su se osvajali važni bodovi za učešće na Olimpijskim igrama. Važno je napomenuti da pored medijske  promocije i priprema trke ide po planu i predstavljaće pravi sportski izazav za učesnike na samom početku olimpijskog ciklusa - Tokio 2020. Sekretarijat će pored opredeljenih sredstava od milion dinara, pomoći i u svakom drugom smislu. 
Direktor trke gospodin Nebojša Subić je istakao višestruki značaj: pored učešća vrhunskih biciklista, ova manifestacija doprinosi i unapređenju putne infrastrukture jer se staza svaki put priprema i obnavlja od čega posredno koristi ima i lokalno stanovništvo. Pored toga, promoviše nove potencijale u oblasti turizma u Vojvodini, kao što je sve popularniji cikloturizam. 
Gradonačelnik Zrenjanina gospodin Čedomir Janjić, kao veliki ljubitelj sporta zadovoljan je što će Zrenjanin biti jedan od gradova domaćina ove godine. Istakao je i to, da je Zrenjanin mnogo uložio u biciklističke staze i s pravom spada u najuređenije gradove po tom pitanju u našoj zemlji. Zrenjanin je grad velikih šampiona u raznim sportskim granama, što njega čini dodatno ponosnim na činjenicu da sportisti na pravi način vraćaju i prepoznaju napore i ulaganje grada u sport. 
Nakon obraćanja, pristupilo se potpisivanju protokola o saradnji Biciklističkog saveza Vojvodine i Grada Zrenjanina od strane Gradonačelnika Zrenjanina i predsednika Biciklističkog saveza Vojvodine dr Dragana Lukača.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK